torsdag 19. april 2012

En liten titt- Barnerom

 God torsdag alle sammen:) 

Som sikkert dere alle har fått med dere har eg fått mitt første oppussingprosjekt. Eg skal pusse opp barnerom til min tante prins som kommer nå i mai:) 

Her har eg stort sett fått bestemme alt. Farge på vegg,gulv,møbler og møblering:) 

Me venter fortsatt på at senga skal komme, siden den me fikk var knekt i pakken. Det er da så typisk. Men bohus sier di har sendt ny så den kommer vel i løpet av uken:) Det er kun den som mangler til å få rommet ferdig. Helt ferdig vil det jo ikke bli før uti mai, fordi listene ligger på klimatisering før di kan få komme opp.  

Men eg tenkte å vise dere en liten titt på rommet, i mine øyner blir det helt nydelig.:) Dette er fargene rommet vil gå i. Lysblå+hvitt+beige= Nydelig

 

Veggfargen den er vakker. Den gir en enorm ro når du kommer inn i rommet.

Det er utrulig viktig å være bevist på hvilken farger som kommer inn på et barnerom. Eg tror det er ganske mangen der ute som forbinder barn med farger.? Å gi barn gode fargebalanser er viktig.Barn trenger farger,men noen ganger kan det bli for mye av det gode. 

Viste du at når me sover så oppfatter me farger gjennom  et ubevist nervesystem? 
Derfor er det ikke likegyldig hvilken farge sengtøyet eller natttøyet som du eller ditt barn sover i har. 

Eg har ikke bare valgt fargen blå fordi det er en gutt. Fargen blå virker beroligende på nervesystemet.Det er en typisk natt farge. Blått er med på å senke pulsen,blodtrykket og muskelspenningen. I et blått rom trekker pupillene seg sammen og barnets hjerne forstår at nå er det tid for å sove. 

Er du beviste på fargevalget ditt?


Eg fant denne søte lille gjyngeheten på loppemarked sist helg. Den har selfølgeli fått seg et strøk med hvitmaling og da blei den så fin:) 


Malte den med Bengalakk i fargen eggehvit.:)  

Nå håper eg sengen kommer i posten slik at rommet kan bli ferdig:)  

Hva syns du? 

Ønsker dere alle en flott dag videre:) 


38 kommentarer:

 1. Helt nydelig ! Kjempefin veggfarge ! Gleder meg til å se resten :) Ja, jeg var veldig bevist på fargevalg når jeg malte datteren min sitt rom. Det er langt fra sjokkrosa og har ingen andre stressende motiv heller :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det:) Ja den er kanon fin, har jobbet lenge for å komme frem til den:) innspirasjonen kommer fra en liten søt baby sokk:) hehe ja det kan eg se for rommet til snuppa di er nydelig:) du kan sakene dine:):)

   Slett
 2. Gler meg til og sjå resten!!! Har såvidt begynt på barnerommet til prinsen min som kjem i mai, og har også tenkt og ha beige, blått og hvitt... Veggane er vaffe latte, og har fått opp blå gardiner, Gisle gardiner kjøpt på Kid, synst det er så herlig blåfarge på dei. Rommet har blitt brukt og blir delvis fremdeles brukt til kontor, gutten skal sove på våres rom første mnd'en, så stressar ikkje med det heilt enda. men gledar meg til og få det ferdig =)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja da gjere eg sjøl og:):) hehe ååå gratulerer så mye da:) Ja det er kjempe fin farge på dei gardinene der.:) nei det er sant er ikke så mye å stresse med son set, men er jo så deilig å få det ferdig.:) Eg vil jo bare ha det ferdig slik at eg kan se hvordan det blir, hehe eg stresser mer enn den vorne mor.:P Men det er jo mitt første prosjekt så det er jo gøy å se hvordan sluttresultatet blir:)

   Slett
 3. Så fint det ble! For en heldig gutt som får så fint et rom! :)
  Vi holder på å skal innrede rommet til dattra vår nå. Vi har malt det tidligere i fargen bomull (det er panel på veggene), men lurer kanskje på om vi skal male en av veggene i en varm, lun og rolig rosafarge. Hvis ikke bevarer vi den fargen på veggene, men heller gir interiøret litt farge. Hvilke farger ville du brukt på et jenterom? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja eg tror dette skal bli meget bra:):) Eg syns jo det er så fint med rosa/blå på barnerom da, sammen med beige toner:) eg skal sjekke i fargevifta mi eg, holder å rydder nå så den dukker sikker opp:):) Der har eg 1900 farger så eg skal alltid finne eg farge til deg:):)

   Slett
  2. Ja det tror jeg også! Ååå, vill du det?! Så snill du er! Du er så mye flinkere med fargesammensetning enn meg :-)

   Slett
 4. Tror rommet blir kjempe flott:) nydelig farge også. Spennende å lese det med farger, hvordan det påvirker en. Ble brått spent på hvordan fargen på barnerommet til vesla utarter seg. Er ferdig malt, men har jo ikke fått på plass noe møbler osv der inne ennå.

  Gleder meg til å se resten av rommet du har pusset opp når det er helt ferdig:)

  SvarSlett
 5. Herlig farge til gutterom ja! Og den gyngehesten er så fin! :-) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Tusen takk for det:D:D ja ikke sant den var fin?:):)

  Takk for det og i lige så:)

  SvarSlett
 7. Åh for noen teaser bilder du har lagt ut! Ser så bra ut! gleder meg til å se resten:) Holder selv på å planlegger rommet til lillegutt i magen som kommer i august. Så jeg følger spendt med på hvordan rommet til nevøen din blir:P Trenger litt inspirasjon vet du;) hehe.. utrolig heldig nevøen din som har en så flink og god tante:)
  ps: håper du kan legge ut fargekodene på malingene du bruker når du er ferdig;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe ja ikke sant? kan jo ikke røpe for mye av det heller, for nå får du ikke så mye stemning av bildene om eg hadde vist det hele:) åå gratulerer så mye da, det blir nok spennende:) Håper du kan hente innspirasjon her fra da, ja eg kommer nok til å legge ut fargekoden:) Den har eg jobbet mye med og finne og innspirasjonen kommer fra en liten søt babysokk:):)

   Slett
 8. Rett og slett nydelig! Elsker fargen og merker roen bare ved disse bildene. Veldig fin stemning, et rom jeg tror din heldige tante prins kommer til å stortrives og ikke få vanskeligheter med å finne roen :):) Kanon fint! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuusen takk for dine ord:):) ja det kommer til å bli veldig fint der inne:)

   Slett
 9. Så kjempefint det blir :-) Hvilken farger har du brukt??:) kunne tenkt meg å brukt den selv :)

  SvarSlett
 10. Så kjempefint det blir :-) Hvilken farger har du brukt??:) kunne tenkt meg å brukt den selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. eg skal ringe min søster og spørre etter ncs koden:) men trur det er 0515-R80B men skal dobbel sjekke det:)

   Den er utrulig flott farge:):)

   Slett
 11. Så fint det blir! Gleder meg til å se rommet i sin helhet :D

  SvarSlett
 12. Blir nok kjempefint det rommet der ja:) Koselig å kunne gjøre en sånn ''jobb'':) Kjempefin blogg du har! Titter nok innom igjen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det du:):) ja det er veldig gøy å endelig få prøve seg litt:) Takk for det så hyggelig at du likte deg her inne:)

   Slett
 13. bentemay.blogg.no20. april 2012 kl. 00:04

  Du er bare så fantastisk flink med farger og interiør :-)) Gleder meg til å se rommet i sin helhet :-))
  -klem May Bente-

  SvarSlett
  Svar
  1. ÅÅ tusen takk for det snille snille deg:):) ja det skal bli spennende å se, eg gleder meg mer enn den vorne mor:P hehe

   Slett
 14. Kjempefine farger,den lyseblå ser nydelig ut!sofabordet fra Living er høyt opp på min ønskeliste også..det passet jo godt inn i stua di:)Det er desverre for stort til å passe inn hos oss, siden vi har vinkelsofa med sjeselong i "andre" enden.Synes du er kjempeflink med farger og interiør!

  SvarSlett
 15. så fint! Kjempe fine fargar :D

  SvarSlett
 16. Kjempe fin farge på veggen :-) Hvor har du kjøpt kaninen? Er den så stor som den ser ut til? :)

  SvarSlett
 17. Tusen takk for det:):) Kaninen kommer fra living:) ja den er ganske stor. Du kan og få den i jente med kjole:)

  SvarSlett
 18. Du er superflink Silje! Hadde jeg bare hatt en interiørkonsulent når jeg pusset opp så hadde jeg brukt henne til det hun var verdt! ;) Nå skal vi på Loppemarked! Ha en strålende dag! ;)

  SvarSlett
 19. Så herlig farge på rommet :) du er jo mega flink! kjempeflott hest da :)

  SvarSlett
 20. Utrolig fin farge på veggen! :)) Hva er fargekoden? sånn i tilfelle jeg også får en gutt i mai ;)
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 21. HEI:) Ja den er utrulig flott:) fargekoden ligger i et eget innlegg her inne, men kan dele den med deg her:) Den heter NCS S 0520 R80B:)

  om du går i innlegget over har eg delt noen flotte farger til jente og:)

  jo takk i lige så du:)

  SvarSlett
 22. Hva heter fargen? :) Jeg har sett på en farge som heter sval sjø til Erik sitt rom :) Den minner litt om denne men nå vurderer jeg samme som deg.. den var nydelig! :) Men hvilken farge ville du valgt til gutte og jenterom?

  SvarSlett
  Svar
  1. eg aner ikke hva fargen heter uten om fargekoden:) for denne fargen har eg jo funne ut i fra en lite søt sokk:) men fargekoden er vertfall NCS S 0520-R80B :) den er virkelig nydelig for den er blå.:) eg såg på sval sjø eg og men den gikk så mye mot grønt, den fikk så turkis skjær i seg og da blei den så vanskelig å kombonere med andre blåfarger.:)

   til gutt ville eg valgt denne som eg har brukt, for den er bare lekker.:)

   Til jente ville eg gått for NCS S- 0515-R40B
   NCS S- 0520-R40B

   Fargekodene der er så si like, men den nederste (0520-R40B) har 5 prosent mer svart i seg enn den øverste (0515-R40B) noe som gjør den litt mørkere. Men som oftes opplever en at fargen du har på fargeprøve vil bli noe lysere på veggen.:)

   Dei rosa fargene der har eg og tatt ut i fra en søt liten baby sokk. ( fra HM)

   Eller mener du at dei skal ha rom sammen?:)

   Slett
 23. trang tri noi that của đa số nhà chung cư là thủ pháp không tồi trong các ngày cuối năm. sáng tạo tô điểm trên tường cho phép kiến trúc sư khoảng không sống mới mà không cần biến tấu đồ đạc đắt tiền như ghe sofa go , giuong ngu , tu phong ngu . các phương án giản dị và nhanh chóng như gia cong sat , gia cong inox hoàn hảo cho các người bận rộn. các sáng chế tô điểm noi that phong khach dep , noi that phong ngu sáng tạo và cách tân, giúp tái chế các gì bạn có ở nhà hoặc sử dụng vật liệu rẻ tiền và các giải pháp tối ưu cho phòng pha chế nội thất. kết hợp đáng kinh ngạc của các chất liệu do go nha bep hay sat my thuat sẽ là sự tái hợp sửng sốt của style và hàng thủ công sẽ biến bức tường thành bức tranh tinh tế và cập nhật thiết kế vật dụng trong nhà của bạn mà không mất quá nhiều thời gian

  SvarSlett