mandag 23. april 2012

Fargetips - Barnerom

God kveld kjære lesere:) 

I dag fikk eg en gladnyhet, Barnesenga annkommer stord på torsdag, så da skal me prøve så godt me kan å få rommet ferdig:) Bilder kommer selfølgelig til dere:) 

Det var en del spørsmål om hvilken farge eg brukte på babyrommet og den skal eg selfølgelig dele med dere.:) Den har eg jobbet lenge meg å finne og det er virkelig en utrulig flott farge:) 

Eg er nemlig en stolt eiger av en NCS vifte som inneholder 1950 fargeprøver. Eg kjøpte den gjennom skolen og fikk den til kr 800,- og da var det halv pris. Så dei er kostbare, men utrulig kjekke.:) 


Her kan eg blotre meg i mangen lekkre farger.:)  

Når eg skulle finne farge til barnerommet leitet eg lenge, men dei fleste farger eg fant var så mye grønt i. Som innspirasjon til fargen fant eg i en nydelig liten babysokk, den tok eg med meg hjem og leitet i fargevifta mi.:) 


Fargen eg endet opp på var  NCS S 0520-R80B  

Og fargen blei slik på veggen: 

Den er virkelig nydelig. Den har en ro over seg og er lekker mot hvite detaljer:)Det var noen som spørte meg om eg ikke kunne finne en dus fin rosa farge, og det har eg gjort:) 
Når eg var i haugesund nappet eg med meg søte rosa sokker til innspirasjon til fargen:)  


( fargene eg har funnet tilsvarer fargen på rosa babysokk)

Eg endet opp med to farger som da er: 

 NCS S 0515-R40B  (den lyseste)

NCS S 0520- R40B (litt mørkere)

Som dere kan se på dei to fargekodene så er dei akkuratt like, men i den nederste så inneholder fargen 5% mer svart og det resulterer i en litt mørkere farge. Som oftes når eg kjøper farge og skal male, vil farge bli litt lysere på veggen enn det den er på fargeprøven. Men den øverste er virkelig en dus flott rosa farge.:)

Men det er to nydelige farger, og skulle virkelig ønske eg kunne fått prøvd denne ut:) 

Så er du på jakt etter en farge som du virkelig kunne tenke deg, du har ikke fargekode fordi du har funnet den på en sokk,genser,gardin,putetrekk?? Ikke la dette stoppe deg, ta med deg denne gjenstanden på en fargehandler og finn den fargen som ligner mest:):) 

Ønsker dere alle en flott kveld videre:) 

Tusen takk for alle som titter innom min blogg.:) 

klem 

25 kommentarer:

 1. Herlig farge : ) Likte godt at den var du og matt : )

  Skulle virkelig ønske vi var hjemme i huset vårt og kunne male veggene som vi vil. Savner å være kreativ på den måten : )

  SvarSlett
 2. Kjempe bra! Tusen takk! Så snill og hjelpsom du er! Nå skal jeg notere meg fargekoden for så å dra til fargehandleren en dag! :)

  SvarSlett
 3. Jo bare hyggelig du:):) er bare kjekt og hjelpe:) Ja det må du gjøre, eg syns dei er flotte farger:):)

  SvarSlett
 4. Fargen ble nydelig!!
  Akkurat passe blå uten at den ble for "sukkersøt".
  Håper vi får se resten av rommet ogsp:-)

  Fin kveld til deg!

  SvarSlett
 5. Nydelig farge, og en morsom kanin også da gitt :))

  SvarSlett
 6. Svar
  1. så hyggelig at du syns det:)

   Slett
 7. Den fargen må eg prøve på barnerommet :-) Hvilken farge ville du valgt på tak, gulv og lister? Skal male dette og ;) Tusen takk for flott inspirasjon :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det den blå fargen du skal bruke?:) eg ville holdt taket og listene ganske nøytralt og malt det hvitt.:) det står ganske så fint opp i mot det blå/rosa og du får en flott kontrast:) gulvet ville eg valgt i noe slik som eg har gjort, En varm beige tone siden den blå veggen er nokså kald.:) Da blir det en mye lunere stemmning i rommet og hvitt,blått og beige er en lekker fargesammensetning:):)

   om det er rosa du skal bruke ville eg gjort akkuratt det samme:)

   Slett
  2. ps. Tusen takk for fine ord fra deg:)

   Slett
 8. Tusen takk :-) Det er den blå fargen eg vil prøve ut ja :) Gleder meg :))

  SvarSlett
 9. Jeg skal innrede et barnerom om ikke lenge, og savner bildene i dette innlegget. :)

  SvarSlett
 10. Hmm aner ikke hvor dei er blitt av, skal få postet ut noen nye eg:):)

  SvarSlett
 11. Tusen takk! :) Venter i spenning! :)

  Fortsatt god helg!

  PS: Da jeg leita opp dette innlegget, så jeg at det var en del innlegg som savnet bildene sine.

  SvarSlett
 12. trang tri noi that của đa số nhà chung cư là thủ pháp không tồi trong các ngày cuối năm. sáng tạo tô điểm trên tường cho phép kiến trúc sư khoảng không sống mới mà không cần biến tấu đồ đạc đắt tiền như ghe sofa go , giuong ngu , tu phong ngu . các phương án giản dị và nhanh chóng như gia cong sat , gia cong inox hoàn hảo cho các người bận rộn. các sáng chế tô điểm noi that phong khach dep , noi that phong ngu sáng tạo và cách tân, giúp tái chế các gì bạn có ở nhà hoặc sử dụng vật liệu rẻ tiền và các giải pháp tối ưu cho phòng pha chế nội thất. kết hợp đáng kinh ngạc của các chất liệu do go nha bep hay sat my thuat sẽ là sự tái hợp sửng sốt của style và hàng thủ công sẽ biến bức tường thành bức tranh tinh tế và cập nhật thiết kế vật dụng trong nhà của bạn mà không mất quá nhiều thời gian

  SvarSlett