lørdag 25. august 2012

Ting trenger ikke være det det "skal" være.:)Eg begynner å få en del gamle ting i huset mitt.Kansje noen vil kalle det skrot, men eg kaller det skatter  
Tenkte å viser dere hva eg har tatt med hjem med en liten forklaring på hva det egentlig er:)
Eg har hentet frem gammel kasse som blei brukt på fiskefabrikker, en tønne til måling av fisk, en sjeppekasse, en lampe og en gammel dør og enda en tøff liten kasse.
Det er det eg har hentet hjem til nå, men fler ting skal det bli:) 

Kan begynne med kassen fra fiskefabrikken: 
Denne hadde fått en runde med beis da eg fikk den, så eg pusset den ned og tok lett over med beisen Drivved
Fin ikke sant?:) 

Når eg kommer hjem fra fiske er planen å lage dører på denne kassen her, tror det kan bli stilig eg:)


Neste ting er en liten TØNNE 
Denne herligheten Brukte dei før i tiden til måling av fisk. Som dere kan se på bildet står det Lovlig for Småsild og brisling 
Når det var tid for levering, så håvet dei brisling/småsild oppi denne Tønna, rister av vannet (rist i bunnen) og slår det oppi en sjeppekasse (skal vise dere etterpå) 
Denne tønna har eg blitt så glad i, syns den er  tøff,:) 
Etter noen nye blomster blei den til verdens tøffeste blomsterpotte:)

Ååå, den er bare så tøff:)

Neste ting er SJEPPEKASSEN:
Dette er en sjeppekasse. Tøff ikke sant?:) 
Husker dere den lille tønna eg snakket om litt lengre oppe? 
Det er i denne kassen dei slo oppi fisket etter dei målte fisken i tønna.:) 
Navne sjeppekasse kommer fra at det er plass til 1 sjeppe i denne kassen, noe som tilsvarer 17 kilo.
Dei slo fisken oppi sammen med litt is, og leverte fisken. For en jobb, i dag kommer det store båter med håver og pomper og suger fisken ombord.:)Dette er gamle bilder, har det ikke slik i dag:)

Nå kommer Lampen eg fant: 
Denne syns eg er så stilig. 
Denne lampen blei ikke brukt som en lampe, Denne kommer fra min bestefars båt niagara. 
Denne brukte dei i fiske, da dei skulle lyse etter fisk før i tiden. 
Dei hadde mangen av denne sorten her. Fisken går nemlig mot lyset og det er slik du "fanger" den:) 
Nå Bruker fiskere slike lykter som dette.:)
Stor forandring.Eg vil ikke gjøre noe med denne lampen her, syns den er så tøff som den er.:) 
Siden dette er lampen som bestafar hadde på sin fiskebåt Niagara.
Vil eg trykke på båt-nummere hans som da var H-155-kDøra eg har laget om til sengegavel: Det var her i taket eg fant den. Sto og kikket opp på den og tenkte med en gang at denne blir vel da tøff som en sengegavel? 

Eg fikk den hjem og begynte å pusse. 
For en jobb men det var verdt det:)


Den fikk plass på gjesterommet, og resultatet blei så mye bedre enn det eg såg for meg:)


Se her da, Blei den ikke bare RÅ tøff?:)


Skal få komme litt lengre opp slik at den vises mer.
Eg har Beiset den med fargen Drivved:) 

Fargen er fantastisk flott, men den blir mye finere på gammelt treverk, på nyere vil du få en utrulig stygg gulskjær.
Rommet her begynner å ta til form. men ikke ferdig enda. Kista som eg pusser ned, er enda ikke ferdig, møstet mote helt.Nå skal eg lage en balnding som malingen forsvinner helt av, bare å spyle det av:)


Sist men ikke minst enda en kasse: 

Denne blogget eg jo om hin dagen, men dette er en kasse som kommer fra tyskland rundt 1940 tallet. Med denne kassen leverte dei maskindeler i, Perkins maskindeler.


 Denne kassen er utrulig kul og skal få være akkuratt slik den er, men en annen mening:)Dette er mine skatter som har fått blitt med meg hjem.Eg må innrømme eg er en liten "skrotnisse"  Eg er vertfall storfornøyd med fangsten, og gler meg til å hente flere ting.

Så dere, husk å alltid åpne øynen for ting som andre kansje ser på som boss og ubrukelig. Da kan du virkelig få hjem noen flotte skatter. 
Med noen øyner som kan tenke redesign kan du virkelig få ting hjem i huset ditt som du ALDRIG finner i butikker:) Det kan ofte lønne seg å være en liten skrotnisse.:)
Eg syns dette er utrulig kjekt, Det er nesten ingen som har slike ting som meg, og eg har alltid en historie og fortelle om noen spør hva det egentlig er. En familie historie. 
Nå gleder eg meg til å hente flere skatter:)
Så hva syns du om mine funn?:)   
Ønsker dere alle som titter innom en flott dag:)
Klem 
ps. Får fortsatt ikke til å verken svare dere på min blogg eller kommentere andre blogger, Kan noen hjelpe meg? Begynner å bli rimlig lei nå. 
Om det er noe du virkelig lurer på, spør gjerne på min facebook side

28 kommentarer:

 1. Du har så utrolig mye fint!! :) skulle ønske jeg hadde tilgang til så fine trekasser osv :) har en lampe som er veldig lik den bestefaren din hadde, men min er grønn :)

  SvarSlett
 2. Lekkert! Utrolig fint med gjenbruk og du er god til å "smelte" det inn slik at det får et moderne uttrykk.
  God søndag!
  Klem Katrine

  SvarSlett
 3. Så flotte funn:) Du er jammen kreativ Silje. Syntes alt passset kjempe fint inn i hjemmet ditt. Sengegavlen ble helt knall!

  Ha en fortsatt god helg! Klem

  SvarSlett
 4. Hei! Så utrolig mye fint! Du er så flink. Jeg hadde samme problemet for en stund siden. Prøv å laste ned internettleseren Google crome. Da gikk det plutselig! Iallfall for min del. :-) Klem Siri

  SvarSlett
 5. Så mang fine skatter! :) Heldig du er altså! Jeg syns det er kjempemoro å lete rundt i stabbur og låve, finner så mye fint! :D

  Det er jo ekstra gøy når det er en historie til tinegene :)

  SvarSlett
 6. Så heldig du er som har så fine gamle ting:) Spesielt at du kjenner historien bak dem i tillegg:)
  Jeg er også glad i å gå på skattejakt. Synes du er flink til å blande inn gammelt og nytt..det synes jeg er en utfordring.Håper det er ok at jeg låner bildet av den stilige lampa. jeg bare MÅ prøve å få tak i en sånn:)

  SvarSlett
 7. Utrulig stilige ting!! Eg likte spesielt godt den som dei målte fisken i, som du har blomar i, den var knallstilig!!

  Og så kjekt når det ikkje berre er ting med historie, men også familiehistorie, då er det heilt topp, synest eg!!

  Ei god veke til deg!! :)

  SvarSlett
 8. Sååå mange skatter du har fått deg !!
  Og at alt har en historie er jo prikken over i ´en !
  Ha en flott mandag !
  Lagt meg til som følger hos deg , både her og på fb :)

  -ingrid-

  SvarSlett
 9. Jeg elsker måten du blander det gamle med det nye. Jeg er lei av denne "rosa blomster og engle-stilen" som så mange fikk seg. Du blander det klassiske å røffe/grove på en så pen måte at jeg bare ikke vet hvor jeg skal starte helt. :P Ha en fin dag! Klem!

  SvarSlett
 10. Jeg har et helt hus hjemme der jeg plukker slike skatter. Enn hvor mange runder jeg har gått, finner jeg plutslig noe nytt (dvs hodet mitt får en ny idé). Jeg syns det gjør huset mitt mer personlig, som også du skriver att det kan fortelles en historie bak!:)
  Til andre som ikke får tak i slike kasser, men er en smule handy-er de ikke vanskelig å lage :)Da får man de akkurat så slitt man vil, trykk eventuelt det du selv vil ha på osv ;) Ellers så har endel nettbutikker slike fruktkasser tilsalgs.
  Hadebra :)

  SvarSlett
 11. Hei :) Fått masse inspirasjon av deg! Har en del gamle melkekasser i tre som jeg ikke viste hva jeg skulle bruke til, men det vet jeg nå :) :) Flott blogg!!
  Monica.

  SvarSlett
 12. Hei :-) Lurte på hvor klokken på de øverste bildene er fra?:-)

  SvarSlett
 13. Såå utrolig kreativ og flink du er! :)
  Hvor er klokka og lykta med alle lysene fra? :)

  SvarSlett
 14. Hei :) Hvor har du fått tak i de hjertene som henger rundt de lange sølvlysestakene dine?? Det gjorde veldig :)) Du er utrolig flink med interiør! Har fått veldig mye inspirasjon fra deg!! Så jeg setter utrolig stor pris på deg og bloggen din! :)

  Ha en fortsatt fin kveld :)

  SvarSlett
 15. Gjett om eg skulle ønske eg og hadde ein plass kor eg kunne finna sånne fine skatter som deg :D Nydelig rett og slett.. Du har det akkurat som eg kunne tenkt meg å hatt det.. Men ikkje alt så kor for med 3 små klåfingra unger så holder det seg ikkje så bra

  SvarSlett
 16. trang tri noi that của đa số nhà chung cư là thủ pháp không tồi trong các ngày cuối năm. sáng tạo tô điểm trên tường cho phép kiến trúc sư khoảng không sống mới mà không cần biến tấu đồ đạc đắt tiền như ghe sofa go , giuong ngu , tu phong ngu . các phương án giản dị và nhanh chóng như gia cong sat , gia cong inox hoàn hảo cho các người bận rộn. các sáng chế tô điểm noi that phong khach dep , noi that phong ngu sáng tạo và cách tân, giúp tái chế các gì bạn có ở nhà hoặc sử dụng vật liệu rẻ tiền và các giải pháp tối ưu cho phòng pha chế nội thất. kết hợp đáng kinh ngạc của các chất liệu do go nha bep hay sat my thuat sẽ là sự tái hợp sửng sốt của style và hàng thủ công sẽ biến bức tường thành bức tranh tinh tế và cập nhật thiết kế vật dụng trong nhà của bạn mà không mất quá nhiều thời gian

  SvarSlett
 17. I think your website deserves to be the number one. hopefully it could be real. Thank you in advance for own variety. I wish all of you is given a long life in order to continue working. obat infeksi saluran kencing

  SvarSlett