fredag 7. september 2012

Hvor er sofaen fra?

  Heisann alle sammen:) 

Som dere sikkert har fått med dere så får eg fortsatt ikke til å svare noen av dere i kommentarfeltet mitt.:(  Utrulig irriterende for eg vil så veldig gjerne svare dere,! 

Det hagler inn med spørsmål om hvor sofaen min kommer fra:) 

Så da tenkte eg å gjøre det på denne måten så kansje dei fleste vil få det med seg:)  

Sofaen kommer Fra Møbelringen. 

Den heter EASY MAXI MONDUL i fargen carrera beige. 
Det er en mondulsofa som du egentlig bygger selv slik du ønsker. Eg for min del kjøpte denne ferdig bygget for 14 999,- Det er en dyr sofa igrunn men den har med seg noen enorme fordeler i forhold til andre stoff sofaer rundt om i butikkene. 

Skal prøve å forklare dere det under her: 

Metoden som brukes for å teste slitestyrken i tekstiler heter The martindale abrasion test og har vert møbelindustiens standar i 70 år. Gjennom bruk av maskinkraft måles antall omdreininger som stoffet tåler,før det svekkes gjennom løse tråder eller hull. 

Generelt sies det at kravene til et hardbruksstoff til privaten ligger på over 25.000 martindaler.Til møbler brukt i det offentlige rom ligger det på 50.000 
Så uansett hvor fristet du blir av  pene  tekstiler, er det viktig å ikke kjøpe svake tekstiler  til møbler som blir brukt mye kan du risikere at møblene går fort i stykker og oppussingen vil bli forgjeves. Kan da være både fordeler og ulemper med den. hehe


Da me kikket på denne sofaen så spørte eg hvor mangen martindaler det var i denne sofaen, Det viste seg å være hele 130.000 martindaler.Det er utrulig mye til en sofa i privatbruk. Men igjenn så vil denne sofaen holde seg fin i stoffe i mangen år fremmover. Eg er storfornøy med kjøpet og har INGEN planer og å skifte ut denne herligheten her. 


Den er stor og plass til mye folk.( og puter,hihi) Den er litt uvanlig i formen sin med en sjeselong på den ene siden og en Stor og god "kosestol"  (ser ut som det) i andre enden. 


Det er vel mangen der ute som virkelig kunne tenke seg en lys og fin sofa? Men er småbarnsfamilie og blir "tvunget" til den klassiske lekre unnkarssofaen? 

Fortvil ikke. Eg har ikke barn da, men min kjære kan ofte være et stort barn. hehe 
Fra min lyse fine sofa har eg funnet mangen skummle flekker. Tomatsaus,bringebær olje flekker.! 

Min kjære er diverre bitt av den dyrere basilla en meg, nemlig BIL. ikke vanlig bil men her snakker me Toyota supra med 6-700 hk. Denne skrur han ofte på og kom hjem i sofaen, slengte seg ned. Eg har sagt til han "IKKE sett deg i sofaen med jobbklær" Denne gangen "glømte" han dette. Da middagen var klar,han kom bort til kjøkkenet såg eg noen SVARTE klissete flekker på 3 PUTER i sofaen.  HYYYLL.. Det var olje flekker!!  

Men den gang som alle andre fikk eg dette vekk. Kjøpte meg en tekstilrens fra møbelringen. Et par pump og noe gnikking var flekkene borte.:)  

Då håper eg at eg fekk svart godt nok fra meg om sofaen min, er det noe mer dere lurer på spør gjerne på min facebook side:) 

Ha en flott dag da dere:) 

klem fra 

18 kommentarer:

 1. Utrolig fint du har det!! Fikk mange tips her ;) Kan jeg spørre hvor de to hvite hyllene du har over hverandre er ifra?? og den klokken??

  Hilsen Jeanette :)

  SvarSlett
 2. Tekstilrens fra Møbel ringen har mang en gang reddet vår sofa. Den er gull verdt! Forstår godt at du er fornøyd med sofaen din : )

  SvarSlett
 3. Utrolig stilig og ikke
  minst herlig sofa ღ
  - og slitesterkt stoff
  er gull verdt :) Ønsker
  deg en fin fredag og
  helg som kommer... Klem
  fra Mette

  SvarSlett
 4. 130 000 kr for en sofa??? Tror du er gal i hode..

  SvarSlett
  Svar
  1. Må du lese hele innlegget skikkelig du.

   Slett
 5. Haaallo.. 14.999.- betalte hu for an! :p

  SvarSlett
 6. Helt fantastisk med en sofa en kan få flekkene av! Vi har kritthvit sofa og det er ikke noe lurt, der blir det flekker bare en ser på den! Så den må uansett byttes ut før en evt familieforøkelse ;)
  Jeg ble forresten så inspirert av bloggen din at jeg tok meg turen på hagesenter og KID for litt nye innkjøp, tusen takk for mange gode tips :D Måtte helt tilbake til begynnelsen av arkivet ditt, du har så mye kjekt å by på. Tror jeg må snike meg inn på din gamle blogg og hvis den fortsatt er åpen :) God helg til deg :)

  SvarSlett
 7. Jeg lurer også på hvor hyllene er i fra :)

  SvarSlett
 8. Du er anbefalt hos en toppblogger :)

  http://www.kristinaandersen.no/?p=18274

  SvarSlett
 9. Hehe ekje bare du som har voksent barn i hus;) kjenne te dei tomatsausflekkene og malingflekker ikkje minsT...

  SvarSlett
 10. Så flott du har det. Finner mye inspirasjon :)

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett