tirsdag 2. oktober 2012

På sjenken...

God kveld alle sammen:) 

Det blei et litt seint innlegg på meg i dag, men eg er i full gong med et nytt syprosjekt så tiden fløy rett og slett fra meg. 

Men eg har fått noen spørmål om ikke eg kan tipse litt om hvordan du kan pynte sjenken og fortelle om hvordan eg gjør det.  Ikke at eg er noe ekspert på dette og det er heller ingenting en lærer på interiørstudiet. Det er mangen som tror at når en har studert interiør så er en flink til slikt. men det ligger mye mer bak interiørstudiet enn nettopp dette, ting en gjerne ikke ser det går på det praktiske når det kommer til innredning, teknisk planer og fargesammensetting. 

Men eg prøver likevel. 

Sjenken er vel et av det møbelet som får gjennomgå en flittig fornying.Det er noe eg egentlig syns eg ganske vanskelig for tinga mine får liksom en fast plass tilslutt. 

Men på bilde under har eg prøvd meg på noe nytt.:)


Den fine gamle sjeppekassen har fått plassen her, den har eg pleid og hatt på kjøkkenbordet. 

Oppi denne har den flotte champagne kjøleren fra KId fått plassen. 

Den finner du nemlig nå på KID til BARE 300,- (før 599,-)  det er jo Halv pris på butikken.


3 lysestaker. Dei som er like har eg kjøpt på europris og den andre kommer fra IKEA 

Eg liker veldig godt å tenke ODDETAL når eg skal dandere opp lysestaker. 

Da syns eg det blir mye mer spennende får da får du 3 ulike høyder.


Når eg pynter sjenken så prøver eg å tenke på: Hva ser man først når en kommer i rommet?  

Lampen ( Hk-living) har eg sotte helt i hjørne, det er den som er høyest og da blir det helt naturlig for meg at den skal stå der.Det hadde ikke sett bra ut å hatt den i andre hjørne på sjenken, Da ville en jo sett rett i den og ikke noe av den andre pynten.  Så da begynner eg med den.


Deretter plasserer eg blomsten, med tanke på høyden i forhold til den og lampen syns eg dette passer seg godt sammen. 

 Deretter har eg sotte 3 lysestaker som alle har sin egen høyde.Den ene kommer nesten opp i høyden med lampen. Helt i enden har eg plassert 2 stjerner som skaper igjenn 2 nye høyder som skaper en fin avsluttingen på sjenken.

Eg tenker også alltid FARGER å gjenntagelse for å få en flyt i interiøret. Som dere kan se ellers i stuen min, så prøver eg å ha litt her og der og eg bruker en LITEN fargepalett. Alle flyter godt sammen og skaper en harmoni.Som dere kan se her. 
"blomsterpotta" på gulvet er i rotting, så går det i tre, sølv,hvitt,tre,sølv og rotting.Her er og en mulighet.


Her har eg fjernet sjeppekassen og brukt tønna isteden for, men prinsippet mitt er det samme når eg ser på høydene på tingene mine. Det blir så mye mer spennende om du klarer og variere det. Tenk kor kjedelig om alt var i samme høyde da?  

Pynt gjerne speilet (fra IKEA) med en flott lysslynge.Lys er jo så koselig nå i desse mørke tidene.:) 


Her har eg brukt champagne kjøleren for seg selv, men igjenn det samme. Her kan du se på fargene mine at eg har valgt å slutte av med den hvite og brune stjerna for å ta igjenn fra lampen og resten av interiøret mitt. Om lampen skulle stått alene som mørk vill den blitt veldig "ensom"  men nå avslutter den mørke stjerna komposisjonen min bra:)


Om du skulle ha en drøss med flotte lysestaker i ca samme stil. Bland dei sammen som bilde under.  

Her har samlet i ulike former og høyder, som sammen skaper et sennende utrykk.
Prøv å tenk neste gang. Se deg rundt ellers i rommet, tenk: Er det lenge siden eg har tatt igjenn Rotting? Ja då passer det seg med litt her. Sjønner dere hva eg mener? 

Tenk ulike høyder, hordan sjenken står i forhold til rommet, hvor kommer man inn og hva ser man først. 

Tenk farger og gjenntagelser ,da skaper du en fin flyt og et harmonisk interiør.:) 

Dette er ikke noe som er rett eller gale, Dette er måten EG tenker på Uansett hva eg gjør når det kommer til interiør. 

Håper det gav svar til dei som lurte:) 

Ønsker dere alle som titter inn en flott kveld videre:) 

Eg må og få takke for alle dei flotte spora dere legger igjen her hos meg, TUSEN TAKK  

Klem  

24 kommentarer:

 1. Flink du er!! :)

  Digger den lampa di, supertøff! Har tatt inn mer og mer naturmatrialer og farger her hjemme nå, å det er jo sååå fint, blir så lunt og koselig :)

  Ha en fin Kveld,
  Klem Jatte!

  SvarSlett
  Svar
  1. ja den er fantastisk.:-) mener eg har sett en lignende lampe på bohus:-)

   Slett
 2. Så fint ! Den lampa de er fantastisk tøff !

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk.:-) ja den elsker eg:-):-)

   Slett
 3. SV: Takk for koselige ord!:)

  Gulvet vårt er ett laminatgulv fra pergo og heter "Hvitvasket furu plank", det kan ses her: http://www.pergo.com/nb-no/Forbruker/Produkter/Product-view/?floorId=978 elsker virkerlig dette gulvet.. gir rommet sååå mye, og syns det kom ekstra godt frem nå som veggene ble mørkere :D

  SvarSlett
  Svar
  1. takk.:-) detta skal eg absolutt sjekke ut.:-):-)

   Slett
 4. Skikkelig kjekt innlegg:) Tusen takk for kjempegod inspirasjon! Du er så flink!
  Vet du om de fortsatt selger de stjernene på den butikken du kjøpte den på?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. takk for det.:-):-) kjekt du finner innspirasjon her inne hos meg.:-) ikke akkuratt nå me snart tror eg.:-) fordi det egentlig er julepynt.:-):-)

   Slett
 5. Så fint! hvor har du kjøpt stjernene? kjempefine! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk for det:-) dei er kjøpt på en lokal interiørbutikk. så aner ikke hvor du kan få tak i slike diverre..men er julepynt egentøig.så kansje du finner di i butikk hyllene snart.:-):-)

   Slett
 6. Tusen takk for mange flotte tips! :) Kommer snart ny skjenk i hus, så det kommer godt med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. takk for det.:-) spennende.alltid kjekt med noe nytt i hus.:-):-)

   Slett
 7. heisann.:-):-) dei kommer fra en lokal butikk. men er utrulig populære så finnes nok over alt.:-) er smale rammehyller men går ann å ha ting på.:-) dei som ligner ganske mye er dei fra perfect home.:-) ta en titt på dei du.:-):-)

  SvarSlett
 8. hei, herregud så vanvittig fint du har det.
  Gir meg mye inspirasjon til heimen, så kjekt :D

  SvarSlett
 9. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other blogs?
  I have a blog centered on the same ideas you discuss and would love to have
  you share some stories/information. I know my subscribers would value your work.
  If you're even remotely interested, feel free to send me an e-mail.


  My blog post; 1997 ford explorer

  SvarSlett