lørdag 28. april 2012

Rom for Rom- SOVEROM

 Siden eg har skiftet blogplatform og hentet inn litt nye lesere, tenker eg å ha Rom for rom her på bloggen.:) For dere som har følgt meg før vil dette sikkert bli litt kjedelig, men det får heller bare gå:) 

Soverommet er vel det rommet eg er mest fornøyd med i huset:) 

Når me først flyttet inn her var alt HVITT og slik skulle eg ha det og. Ny seng og nattbord blei kjøpt og det skulle og selfølgeli være HVITT. Alt kom på plass og eg tenkte. Herre for et livløst og kjedelig rom. Det var virkelig kaldt og senga forsvant i lag med veggene. Her måtte eg gjøre noe. 

Eg tok turen på fargerike og der fant eg en fin farge, men var litt redd for å gå for den, men 

angrer ikke et sekund den dagen i dag at fargevalget falt på muskatnøtt. 

Rommet blei med en gang innbydende,lunt og stemmningsfult. Kontrasten med det hvite blei bare så lekker. Enste eg angrer på at eg malte er at eg er blitt et B-menneske:P hehe 

FØR:

ikke se på rotet, det var når eg skulle male, så alt blei slengt i senga.
ETTER MALING:Helt siden eg var en liten jente har eg alltid ønsket meg himmelseng. Det ville eg ha her inne, for det var noe som maglet. Tenkte lenge på hvordan eg skulle få dette til, for eg ville ha det rundt hele senga og ikke bare over sengegavel. 

Først var eg inne på stenger og kjetting. Men det ville ikke bli fint. Plutselig fant eg noen fester som egentlig hører til langlo garderobeløsning som passet perfekt til det eg hadde sitt for meg i hode. 

5 takfester,2 veggfester,3 gardinstenger,2hjørner og 4 gardinlengder kom himmelsenga opp,
Og det blei NYDELIG (i mine øyner da) 

Min egen DIY himmelseng:)
Elsker stemmningen på soverommet.


Veggfargen heter MUSKATNØTT


Ikke ver redd for å sette litt farger på veggene, bare se hvor fint det blir.:)


 Soverommet er et av dei viktigste romma me har i huset. Det er tross alt her en henter inn energi til en ny hektisk hverdag. Det er diverre all for mangen som har den tankegangen at. Det er ikke så nøye hvordan det ser ut, det er bare me som ser det uansett.

Helt feil tankegang.


 Å pusse opp soverom trenger ikke koste deg mye, Litt maling på veggen gjør jo underverk, det såg du vel på før og etter hos meg?:)
Er du en av dei som nedprioviterer dette rommet? 

Send meg gjerne link eller et spor så eg kan besøke deg og se ditt soverom:) 

Ønsker dere alle som titter inn en flott lørdagskveld:) 

Ha det fint da dere:) 

klem

fredag 27. april 2012

Imponerende:)

  God fredag alle sammen 

Dagen i dag har rett og slett  gått til husvask. Støvet kommer jo fortere enn og klarer og dra filla. Nå er det like før eg maler alle lister i en gråfarge slik at støvet ikke viser så godt.

Men rent og pent blei det denne helga og.:)

Eg må bare dele et bilde med dere, for eg syns rett og slett det er imponerende. 

På halsnøy der eg kommer fra, der har dei et stort industriområdet i høylandsbygd. Eide marine service 

Der har dei fått tak i to unge kunstnara fra polen. Margareth og Kontrad Warakasa. 

Litt om historien bak maleriet:

Georg Eide vaks opp i små kår, men utvikla seg etter hvert til en skipsbyggar og designar av fartøy.Då han døde i 1951 bare 55 år gammal, hadde han bygd 40 båter. Enno er mangen av båtene han bygde i bruk, lystfartøy, gjerne rigga med seil.

Det er Georg si historie Maragreth og Kontrad viser på det 1500 kvadratmeter store maleriet på landveggen. 

Det viser snitt fra skogen der matrialene til båtene blei hentet, en stabel med matrialer,båter på bedding,under oppspanting og til sist sjøsetning. Et utvalg av båtane til nettopp Georg Eide er og med på det vakkre og øyefallende maleriet. Det er bare til å bøye seg i støvet for dette er helt utrulig:)(bilder lånt fra google)

Det er syns er så imponerende er at dei har klart å male alt dette på slikt underlag: 

 


Siden er nå inne på vakkre halsnøy deler eg noen flere bilder:) Her har dere øya mi:) 

Halsnøy er ei idyllisk øy.Her er det godt å vokse opp.Du får sjøliv og natur inn i morsmelka.Er så glad for eg er vokst opp på en slik plass som dette. Det har vert med på å forme meg som den eg er i dag.
Fantastisk plass. 

På Halsnøy er det bare gode snille mennesker. Alle kjenner alle noe som gjør plassen så god å bu på.
Om sommeren er halsnøy virkelig en somer øy. Båtlivet er på topp og det er utallig med flotte øyer og besøke for soling og bading:)Uansett hvor du bosetter deg  på øya vil du alltid ha sjøutsikt. Ikke slik som i byen at utsikten er rett i nabo blokka eller ned på hovudveien.  


Nydelig ikke sant?:) Her har dere bilder av Halsnøy kloster. 
Det er faktisk et av norges første kloster som ble bygget en gang på 1100 tallet av Erling skakke. 
Her var det på den tiden både sykehus,kirke,overnatting,fiske-og jordbrukshandel og diverse andre arbeidsplasser. Det var augustinermunker og nonner som tok seg av syke sjømenn,soldater,bønder og andre syke mennesker.  I dag er halsnøy kloster en turistatraksjon og folk fra hele norge kommer for å besøke denne plassen.Bilde av den flotte stranda, sandvika


 Det er faktisk like fint her som bildene viser:)


(Bilder lånt av google)


Her er litt bilder av den flotte øya som og har kallenavnet "PERLO" 

Ønsker dere alle en flott kveld:) 

pssst.. i løpet av helgen kommer det mer bilder av barnerom, senga er nemlig komt opp:) 

Ha det fint da dere. tirsdag 24. april 2012

ENDELIG

 God kveld alle sammen.:)  

Endelig skal me få fikset på uteområdet. I fjord sommer da bestemte me oss for å legge belegningstein. Trappa blei ikke gjort noe med fordi me enda ikke hadde bestemt oss for hva me skulle gjøre. 

Me bur jo i en tomansbolig og da er me litt opptatt av at det skal være symmetri sammen med naboene.:)  

Etter lang og lenge fant me ut av at me ville legge trappa i stein. Det koster litt mer enn med treverk men igjenn vil det bli mye finere.:)  

Det ser helt GRUFULT utforbi her, uff 

Ser ut som en byggeplass rett og slett.. Så det skal bli godt å få det fint der også.:) 


Slik ser det ut den dag i dag.. VAKKERT sa du?:P hehe


Det kommer til å bli en fin liten terasse i stein her.:)


Her som dere ser bordet står blir det fine buet trappetrinn slik som dere ser kantsteinen er på bilde.:)


 Den flotte flotte trappen min:P

Dei skal begynne på trappen allerede denne uken. ååå som eg gler meg:)  Det er mye som skal gjøres her når trappa er oppe.:) Nye utemøbler skal på plass her, som eg tenker å lage selv. spotter skal opp i taket. blomsterpotter. Dette skal bli bra:)Slik ser du ut på forsiden. Der som dere ser vinduet og dørn, mellom der tenkte eg skulle kjøpe store bokstaver som står HOME, tror det kan bli fint eg:)


Hele dette området skal fylles med stein, slik som det allerede er.Da kommer det til å bli en fin liten terasse og i enden der som trappa er i dag, blir det buet trinn:) 

Nei det skal bli deilig å endelig få gjort noe her ute, for dette er rett og slett grufult.:) 

Ønsker dere fortsatt en flott kveld videre:) 

klem

mandag 23. april 2012

Fargetips - Barnerom

God kveld kjære lesere:) 

I dag fikk eg en gladnyhet, Barnesenga annkommer stord på torsdag, så da skal me prøve så godt me kan å få rommet ferdig:) Bilder kommer selfølgelig til dere:) 

Det var en del spørsmål om hvilken farge eg brukte på babyrommet og den skal eg selfølgelig dele med dere.:) Den har eg jobbet lenge meg å finne og det er virkelig en utrulig flott farge:) 

Eg er nemlig en stolt eiger av en NCS vifte som inneholder 1950 fargeprøver. Eg kjøpte den gjennom skolen og fikk den til kr 800,- og da var det halv pris. Så dei er kostbare, men utrulig kjekke.:) 


Her kan eg blotre meg i mangen lekkre farger.:)  

Når eg skulle finne farge til barnerommet leitet eg lenge, men dei fleste farger eg fant var så mye grønt i. Som innspirasjon til fargen fant eg i en nydelig liten babysokk, den tok eg med meg hjem og leitet i fargevifta mi.:) 


Fargen eg endet opp på var  NCS S 0520-R80B  

Og fargen blei slik på veggen: 

Den er virkelig nydelig. Den har en ro over seg og er lekker mot hvite detaljer:)Det var noen som spørte meg om eg ikke kunne finne en dus fin rosa farge, og det har eg gjort:) 
Når eg var i haugesund nappet eg med meg søte rosa sokker til innspirasjon til fargen:)  


( fargene eg har funnet tilsvarer fargen på rosa babysokk)

Eg endet opp med to farger som da er: 

 NCS S 0515-R40B  (den lyseste)

NCS S 0520- R40B (litt mørkere)

Som dere kan se på dei to fargekodene så er dei akkuratt like, men i den nederste så inneholder fargen 5% mer svart og det resulterer i en litt mørkere farge. Som oftes når eg kjøper farge og skal male, vil farge bli litt lysere på veggen enn det den er på fargeprøven. Men den øverste er virkelig en dus flott rosa farge.:)

Men det er to nydelige farger, og skulle virkelig ønske eg kunne fått prøvd denne ut:) 

Så er du på jakt etter en farge som du virkelig kunne tenke deg, du har ikke fargekode fordi du har funnet den på en sokk,genser,gardin,putetrekk?? Ikke la dette stoppe deg, ta med deg denne gjenstanden på en fargehandler og finn den fargen som ligner mest:):) 

Ønsker dere alle en flott kveld videre:) 

Tusen takk for alle som titter innom min blogg.:) 

klem 

torsdag 19. april 2012

En liten titt- Barnerom

 God torsdag alle sammen:) 

Som sikkert dere alle har fått med dere har eg fått mitt første oppussingprosjekt. Eg skal pusse opp barnerom til min tante prins som kommer nå i mai:) 

Her har eg stort sett fått bestemme alt. Farge på vegg,gulv,møbler og møblering:) 

Me venter fortsatt på at senga skal komme, siden den me fikk var knekt i pakken. Det er da så typisk. Men bohus sier di har sendt ny så den kommer vel i løpet av uken:) Det er kun den som mangler til å få rommet ferdig. Helt ferdig vil det jo ikke bli før uti mai, fordi listene ligger på klimatisering før di kan få komme opp.  

Men eg tenkte å vise dere en liten titt på rommet, i mine øyner blir det helt nydelig.:) Dette er fargene rommet vil gå i. Lysblå+hvitt+beige= Nydelig

 

Veggfargen den er vakker. Den gir en enorm ro når du kommer inn i rommet.

Det er utrulig viktig å være bevist på hvilken farger som kommer inn på et barnerom. Eg tror det er ganske mangen der ute som forbinder barn med farger.? Å gi barn gode fargebalanser er viktig.Barn trenger farger,men noen ganger kan det bli for mye av det gode. 

Viste du at når me sover så oppfatter me farger gjennom  et ubevist nervesystem? 
Derfor er det ikke likegyldig hvilken farge sengtøyet eller natttøyet som du eller ditt barn sover i har. 

Eg har ikke bare valgt fargen blå fordi det er en gutt. Fargen blå virker beroligende på nervesystemet.Det er en typisk natt farge. Blått er med på å senke pulsen,blodtrykket og muskelspenningen. I et blått rom trekker pupillene seg sammen og barnets hjerne forstår at nå er det tid for å sove. 

Er du beviste på fargevalget ditt?


Eg fant denne søte lille gjyngeheten på loppemarked sist helg. Den har selfølgeli fått seg et strøk med hvitmaling og da blei den så fin:) 


Malte den med Bengalakk i fargen eggehvit.:)  

Nå håper eg sengen kommer i posten slik at rommet kan bli ferdig:)  

Hva syns du? 

Ønsker dere alle en flott dag videre:) 


tirsdag 17. april 2012

Nytt salongbord på plass:)

 God kveld  

Uff når er eg så trøtt at eg bare ligger og myser på sofaen. Klokken ringte 06.20 i dag og etter 3,5 timer på puten må eg si eg var lang i maska når eg stod opp. Turen gikk til haugesund for å hente det nye salongbordet og levere livdraktene på årlig sjekk. Min søster var med for å handle inn  dei siste punktene på lista til Den lille som kommer i mai. 

Da me kom frem til living kom eg på at eg ikkje hadde målt ( bare med øynene) bilen me kjørte med og min søster tvilte på at me ikke fikk det med hjem. Med mitt perfekte øyemål gikk bordet inni bilen og det var på millimeteren.:)  

Da eg kom hjem her hadde eg ingen som kunne hjelpe meg å bære bordet inn. Så eg tok saken i egne hender og fikk det inn helt aleine. Klapp på skulderen til meg:) 

Med en gang eg fikk det på plass. Stoppet alt helt opp for meg. Eg hadde lyst til å HYLE,HOPPE;SKRIKE;GRINE, eg var så missfornøyd, Det såg jo helt rart ut..Eg kan da ikke ha det slik??Hva kommer folk til å si?Hva kommer min kjære til å si? Tanken slo meg, eg har ødelagt stuen min.. Bordet er  egentlig litt for stort for sofaen min. Hva i all verden er det eg har tenkt med??

Bordet skal eg ha uansett, så kansje eg må ha ny sofa? HAHA   

Men etter noen Timer har eg får sett litt på det, og kommet frem til at det var ikke så ille alikevel:) Det vare bare en stor overgang i fra det HVite lille fra IKEA. 

Her kommer hvertfall litt bilder og håper på din ærlige tilbakemelding på hva du syns:)  
Kassen på bordet kjøpte eg på KID. Det er egentlig en flaskeholder (249.-) men eg syns det var fint og sette blomster,t-lys og lysestaker oppi eg. Hva syns du?:)
T-lysa lyste så fint gjennom stjerna i kassen:)


Har ikke helt bestemt meg for om eg liker det helt enda, for det er noe som føles så rart....Hva syns du da?

Vil du se hvordan det såg ut før, bare rull deg litt lengre ned på bloggen:) 

Nå roper sofaen for min del, så eg ønsker dere alle som er her inne en riktig God kveld videre:) 

Ha det fint så lenge da dere:) 

Klem

mandag 16. april 2012

Noen sorte detaljer..

 God mandagskveld dere.:) 

Det er roligt på meg etter nytt bloggplatform. Eg beklager det, men har hatt mye og gjøre når det kommer til oppussing av barnerom til min tante prins. Kommoden har fått seg et strøk med hefgrunn, hylle er snikkret,Sengehimmel er sydd, gjyngehest er malt, stol er sprayet ja, det nermer seg slutten, nå venter me bare på at senga skal komme.:) Det blir så fint! 

Men tusen takk for alle dere som er inne på bloggen min og legger igjenn flotte kommentarer til meg:) 

Eg har i lengre tid sagt at eg vil prøve meg på noen sorte detaljer i stuen. Siden kjøkkenet og stuen er åpen løsning vil eg gjøre dette for å få en mer helhet i interiøret.  

Eg kjøpte noen sorte rammer på IKEA som bare har logge i posen og ventet på  komme opp på veggen. Nå har di endelig fått sin plass i stuen:) 
 Eg er den som ikke er så veldig glad i bilder. Så eg grublet lenge på hva eg skulle ha inni rammene.:) 
Eg tok meg en tur på kopimaskinen og printet ut et manifest og et bilde av en elg. Tenk at noe så enkelt kan bli så tøft?:) 

En kan jo skrive ut alt man vil. På kjøkkenet kan du skrive ut oppskrifter og ha i rammer 
Kart er jo utrulig stilig. Velkommen kan du skrive ut og ha i en ramme i gangen? Fine tekster til soverom..Ja her er det bare så kreativiteten som setter grenser:) 

Eg skal absolutt bruke dette rundt om i huset:) Så har du noen rammer liggende og ikke vet hva du vil fylle di med, Ta den en tur på printeren:)

Eg er vertfall kjempe fornøyd. Dei gjorde så mye ut av seg. Fylte virkelig opp et ellers så kjedelig tommrom her i stuen.Som dere ser så har eg tatt vekk dei lysblå putene mine. Det på grunn av at eg er så all for glad i dei fine  
DIY- stjerneputene min. Det lys blå kommer nok på plass om ikke så lenge:)


Så hva syns du? 

Eg får hive meg rundt her å skine huset. I måren da går turen til haugesund, Da skal eg nemlig hente det nye salongbordet mitt, ENDELIG kom det frem:) 

Men eg kvir meg til å få det hjem og for eg frykter det blir trang om plassen, men det gikk jo med pallebordet? Tror eg var litt kjapp med målestokken da eg bestilte bordet. HJELP hva gjør eg om det er for stort??  

Blir spennende å se... 

Ønsker dere alle en flott kveld videre:) 

Klem