mandag 9. september 2013

Ny malt stue:)

  
God kveld alle sammen:) 

I dag når eg voknet var så ekstremt trøtt og hadde null energi, Det var å stå opp for å så plante seg i sofaen. Den siste tiden har eg nesten ikke rukket å slappet av, her har eg kjørt på høy gir nå i en uke.:) Under malinga var det og ut en tur på jobb, da me hadde 12 tonn med nordsjøsild og fiske. så eg kjenner det i kroppen at nå trenger eg en dag med hvile:) Men samtidig er det kjekt å kunne gjøre på noe hele tiden, for ellers bil det lange dager på meg. Min kjære er fortsatt på jobb og blir vekke 4 dager ekstra.. Så kjedelig!!! men slik er det bare,blir ekstra godt å få han hjem da:)   

Eller har eg vert på sofa jakt med min søster og hjem til mor på deilig berglaks middag:) Når eg var hjemme gikk eg opp på det gamle rommet mitt og kikket. Der har mamma samlet alt som er mitt på senga slik at eg kan velge i det eg skal ha slik at hun kan kaste resten:) Med tegninger og malerier fra 3 år på tegning form og farge og 2 år på interiørstudie så er det en del papirer ja:P hehe   

Eg tok med meg hjem et maleri eg malte i 2005 og tenkte eg skulle sette ramme på det:) Var det ikke litt fint da?:)  er jo faktisk 8 år siden det blei malt:P 


     

Her er to tegninger som eg har laget og.:)Den ene er av tante ungen min som eg gidde til min søster, og den andre er av meg selv:P  Eg har mangen sjukte talenter ser dere, hehe  

Men over til overskriften:) 
Dere venter på å se nymalt stue. Dager for bare i fra meg så eg fikk ikke tatt i direkte dagslys for dere, Så dere får nøye dere me dei her i dag:)

Det var jammen meg en utfordring å male denne stuen. Det er jo så Høyt under taket her. Eg måtte til med 2 ulike høyder på gardintrapper og så måtte eg faktisk ta på meg høyhælte sko. haha såg sikkert fint ut, maler kler og fin sko:P  

Her har dere et FØR bilde: 
Se på di gule veggene, grøssogru altså. 


Etter litt hvitmaling og fargen sand, blei stuen riktig så lekker:)


Bare se selv, eg er strålende fornøyd, det ser nytt og fint ut her nå. Nå føler eg stuen ser ren ut, før var det alltid dei gule veggene som skapte et skitten preg på den:)


Der er ikke så lett å fange opp på bilder hvor hvitt og fint det har blitt. 
Eg har malt i fargen bomull. Det har eg rett og slett gjort fordi eg orket ikke maskere rundt alle vinduer og lister her i huset. Hjelpes, det hadde virkelig blitt mangen meter tape og ikke minst timevis med arbeid.:) Noen ganger er det lurt å finne løsninger som en sparer mye tid og arbeid på, veggene mine ser absolutt hvite og fine ut:)


Har et putetrøbbel, eg blir ikke enig med meg selv her.:P må kjøpe meg noen nye trekk tror eg:)


Er fortsatt ikke helt ferdig med dilling her, men eg har det slik en stund så får eg se hva eg ender opp med:) Har tatt den gamle døra inn i stuen igjenn og tatt lysslynga på, syns det blei super koselig nå i desse mørke tider:)  
Er egentlig en annen plass eg ønsker denne døra, men der er det jo selfølgelig ikke stikkontakt.. TYPISK:P


Eg syns det blei virkelig fint med en kontrastvegg her:) Det var virkelig med på å gjøre stuen mye lunere, akkuratt slik eg liker det:) 

Eg har den ene veggen med trappa igjenn. Her må eg finne på noe lurt for eg har ikke sjangs til å rekke opp iten noe stilas:P hehe 

Og dere? eg har et prosjekt som skal komme opp på denne veggen her:) Gleder meg til å begynne på det:)  


Så langt er eg komt i trappa. hehe  

Her kan dere VIRKELIG se forskjell på fargene:) Eg var lenge redd for at det skulle bli for hvitt og sterilt her. men det blei det absolutt ikke. Eg syns alle tinga mine kom mye bedre frem eg og det blei et mye mer rent utrykk på hele interiøret:)
Når eg vil ha "ny" stue så maler eg bare fondveggen min.


Elsker at det er så lyst og åpent her. store deilige vinduer med fin utsikt:)
Dette er favoritt kroken i stuen. Den er vare så flott:) Tenk å sitte her i vinter mens me fyrer i ovnen?:) 
Gleder meg til å teste det ut:):) 

Så hva syns du?  

Eg må bare få takke dere alle for Super fine kommentarer. Det er så rørende og ikke minst motiverende å lese, TUSEN takk, dere er best:)  

Ha en nydelig kveld da dere! 

<3 <3 <3


59 kommentarer:

 1. Så flott det ble!! Så virkelig forskjellen i trappa der ja!! Bruker Bomull i tak, på dører og i vinduskarmer her :) syns den er fin, og dekker godt.

  Litt utfording med den takhøyden der å male ja.. men godt å bli ferdig da :)

  Bildene du hadde tatt med hjem var kjempefine! så flink du er til alt mulig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det:) ja det er bare så deilig å få den fargen bort, for den er absolutt ikke fin:) Ja det er en fin farge, en hvitfarge som samtidig er varm syns eg:)

   Haha, ja du hendelse, det er jammen ikke lett, har hatt to ulike gardintrapper og høyesko på meg:P hehe

   Tusen takk for det:)

   Slett
 2. Silje!!! Jeg er målløs.. du er så flink. SÅÅÅÅÅ fint det ble :))
  Klem <3

  SvarSlett
  Svar
  1. åååå Tusen takk <3 snille du :D

   klem tilbake <3

   Slett
 3. Nydelig ble det !!!
  Liker huset ditt veldig godt !

  Klem,Kari

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:):) ja huset er veldig fint:) me gjorde et kupp der, sparte mye penger på å kjøpe dette i steden for å bygge:):)

   klem tilbake:)

   Slett
 4. GOSH for en nydelig stue,, Likte døra med lyskulene veldig godt, samt fargen.. Lurt tips med å male i samme farge som karmene når man har mange vinduer.. Har selv 7 vinduer i stua, men vi skiftet lister da vi malte, så satte på ferdigmalte lister når vi var ferdig, Det var også lettvindt, men kan jo ikke skifte lister heletiden! :)
  Skikkelig missunelig på stua og den er i Lindevegen stil! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det elin, så hyggelig av deg:) ja døra er kjempe fin, har pusset den ned og beiset den:) gammel gammel dør:) ja du og du for en jobb eg hadde hatt om ikke:) ja vis du har mulighet for å male før listing er jo det supert:) du har det jo så fint hjemme selv, et hus med sjel i:)

   Slett
 5. Så flott stue! Og den heeeeeerlige døra med happylights!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det:D ja eg syns den blei riktig så flott her eg:):)

   Slett
 6. Hei Silje��gudamegen du slutter ikke å imponere.. Så flott stue du fikk��har ett lite spørsmål til deg.. har makent stuebord og lurer på om du har hatt på noe " middel" på ditt bord? Syntes det blir så fort stygge merker som er vanskelig å få bort! Så gleder meg meg til å følge deg videre, du har en fantastisk flott stil ;) ønsker deg en fin fin kveld��. Hilsen Heidi Sørensen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei heidi:):) Tusen hjertlig takk for det <3 eh eg har ikke smørt noe på enda, men eg har kjøpt en slik voks som du skal smøre på:) du får kjøpt dette på living blant annet eller på fargehandler:)

   Kjek å ha deg med på lasset:):)

   en flott kveld til deg og:)

   Slett
 7. Titter innom flere ganger daglig. Du har det så fint hjemme :) Også gjenspeiler det veldig godt slik det så ut i forrige leiligheten din. Og den var bare råflott! Du er flink med fargevalg :) Du inspirerer meg veldig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe:) det må du ikke gjørefor så ofte kommer det ikke innlegg:P men veldig hyggelig at du gjør det da:):)
   Tusen takk for dine fine ord:):) ja det gjørd det:) men det er fordi eg elsker denne stilen, den er liksom helt meg:) og så kan eg jo ikke kjøpa alt nytt heller:P hehe

   Så hyggelig at du finner innspirasjon her:)

   Slett
 8. Hei Har fulgt bloggen din lenge �� Du har et fantastisk hus og for noen herlige ideer. Blir nok supert og sitte foran peisen og drikke kakao og se det spraker i peisen. Lekkert med de store vinduene ( slike jeg drømmer om��) Du er en stor inspirasjonskilde Klem Beathe ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det:):)<3 så hyggelig at du har følgt meg lenge, det liker eg:):)
   Ja det gleder eg meg masse til:):) ja vinduene er fantastiske, så mye herlig dagslys kommer inn og det beste er at eg ikke har innsyn inn desse vinsuene så eg trenger ikke å ha persinner nede og gardiner:):)

   Tusen takk for dine fine fine ord<3

   Slett
 9. Hei. Hva med å feste malerkost/ rulla på et teleskopskaft. Det har jeg gjort ei gang, da jeg malte i ei trappeoppgang ;-) Digger bloggen din :-) Du e flink !!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:) ja eg har slikt, men det er perlepanel vegger her og da klarer eg ikke å komme så godt inni, eg har gått over med pensel i alle "sprikkene" å så deretter rullet over:) men eg skal prøve det:)

   Tusen takk for det:):) eg digger leserene mine:)

   Slett
  2. Kan dyppe tuppen på rulla i maling og dra den langs sprekka... eller teipe på en passelig malerkost ;-) Gjort det sjøl ;-)

   Slett
 10. Silje!!! Det er så nydelig hjemme hos deg! Og så fint det ble med de nye fargene! Et oppklarende spørsmål: Det finnes flere farger med navnet Sand, -er det Jotun sin 1140 Sand S2005 Y30R du har brukt?
  Og den leskelige døra, da! Den skulle jeg gitt mye for! Du skrev lenger oppe at du hadde pusset den ned og beiset. Brukte du fargen drivved? Og kan det stemme at du også har behandlet med et tynt hvitskjær etterpå? Nydelig med happylights på!
  Vel blåst, Silje! Ta deg velfortjente dager i sofan med god samvittighet! Husk å nyte hvor vakkert du har det rundt deg! Og så gleder jeg meg til å se hvilket prosjekt du skal til med til trappeveggen! :D Jeg tror jeg kan si alt nå at jeg vet det blir fint! ;)
  Toneklem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen Tusen takk for det tone:):)
   Ja det tror eg at det er:) syns eg kan huske den ncs koden er:) men skal sjekke i måren for å være sikker:)
   Ja denne døra var slitt hvit før, så eg pussa den ned, lot litt av den hvite malingen stå igjenn her og der, slik at den ville se mye mer "slitt" ut.:) så beisa eg den med drivved og der etter gikk eg over med vanntynnet maling, litt her og der:) bare lekte meg litt rett og slett:):) ja eg syns det blei veldig koselig nå i desse tider:) fant liksom aldrig ut hva eg skulle bruke døra til, Før var den jo sengegavel:)

   jo du det skal eg jammen meg gjøre:) men eg er enda ikke ferdig å male, har nede i gangen igjenn:P haha :) men det er ikke så mye stress for det er ingenting der nede enda:)

   Hihi du det gleder eg og meg til:) kjekt du gleder deg i lag med meg:):)

   Siljeklem tilbake:)

   Slett
  2. Du sier vanntynnet maling, -da snakker du om hvitfarge, eller?

   Slett
  3. Nei eg brukte bare litt av veggfargen som eg malte gjesterommet med ,blandet ut i litt vann og tok det over noen steder på døra, ikke mye men bare litt:) bare ørlite for å dempe ned fargen på døra, for noen steder var dlra ganske mørk.:)

   Slett
 11. Nydelig stue, og det maleriet er helt fantastisk fint.
  Elsker alt med blått.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det:) så hyggelig sagt av deg:):)

   Slett
 12. Hei på deg!
  Nå må jeg bare legge igjen et spor her, etter å ha "smuglest" bloggen din en god stund! (det var forresten jeg som kommenterte utestuen din på instagram i går, om innestuen, hihi)
  Du hadde det fantastisk koselig i ditt forige hjem, og nå har du på kort tid fått det såå lekkert i nyhuset og! Blir så inspirert! Er helt enig i at veggene måtte males på stua di, for den gule nyansen ødela den fine stilen din;) Nå ble det såå lekkert, og jeg ser nå at bomull ikke er så dum farge likevel. Jeg har den nemlig både på stue og kjøkken og var litt lei..men jeg har en bøtte med "sand" i kottet, så når vi bare blir ferdig med o store byggeprosjekt her skal nok tv-veggen få seg en oppfrisking!
  Synes du har et hav av fine puter jeg:) Men man blir jo litt "blind" på sine egne ting av og til;)
  Håper dagen din er god!

  Klem fra Hanne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann:): så hyggelig at du legger igjenn en kommentar her hos meg da:):)

   Tusen takk for flotte ord, er så hyggelig å lese<3:) Den fargen er ikke så dum den, men eg hadde aldri orket å male med en annen farge enn bomull, da måtte eg hatt flere kilometer med tape og timevis med arbeid:):)
   Ja sand er nydelig så mal i vei:):) hehe ja en blir litt blind av og til:)

   Slett
 13. Åå, du er så flink :) Kossen har du gjort med døra? Ka farge? Grunning?
  Har et par dører i kjelleren, og syns det var utrolig stilig det du har gjort :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:):)

   Du den var hvit malt men ganske slitt da pgs sin alder:)
   Eg pusse der ned, det tok tid.hehe
   Så lot eg det stå igjenn litt hvit maling her og der, eg beiset den med fargen drivved 1 strøk. fargen blir alltid mye finere på gammelt treverk enn nytt:) Så var den så mørk noen stedr at eg gikk over med litt vanntynnet grå maling, ikke mye bare litt:):)

   Tusen takk for det:)

   Slett
 14. Hei på deg Silje :-)
  Guri malla for ein male jobb du har hatt, men guri så fint da blei:-).
  Kjempe fint med fondveggen i fargen sand.
  Lekkert, som alltid :-). Lunt og koselig :-).
  Du får gje ein lyd viss du skal kvitta deg med noken puter, hihi :-)
  Fin kveld til deg:-)
  Klems Evelyn :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei evelyn:)

   Ja du hendelse, no er eg lei, men fortsatt ikkje ferdig:P hehe
   Tusen takk for fine ord, er veldig fornøyd her nå, begynne å komma seg litt etter litt:):)
   haha ja da skal eg gjera:)

   klem tilbake:)

   Slett
 15. Gubbanoa for ein malejobb! Du er flink :-) Ser stor forskjell!:)
  Takk for at du er innom bloggen min å kommenterer avogtil ;-)
  Klem Amalie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja uff blir dårlig av tanken:P er fortsatt mye og male, for det er jo åpent ned i trappa så er en gang der og:P hoho
   Jo bare hyggelig du, må jo titte innom:)

   Slett
 16. Veldig flott, godt jobbet :)

  SvarSlett
 17. Hvordan blir lyset på kvelden? Jeg har alt hvitt også, og en vegg som luner i grått. Men synes det ser så gulig ut på kvelden. Det er så irriterende, så har lyst å male stua en gang til med en enda hvitere farge? Eller blir alle hvite farger gulige?

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg reagerer ikke så mye på at dei blir gule, men bomull er ikke den fargen som er hvitest for å si det slilk:) men eg måtte ta den siden listene er i den fargen, for hadde eg tatt hvitere ville dører og lister blirr gule i forhold:):) Skal du ha en helt hvit tro er hadde eg hadde gått for CHI eller letthet:):)

   Slett
 18. Så utrolig fint :) Du er flink! Digger stilen, er helt betatt av den jeg også :D

  Jeg har tatt grafisk design men sliter med å få jobb og tenker derfor nå på å ta en annen utdanning.
  Siden jeg skal bygge hus dette året, har jeg ikke mulighet til å flytte for å gå på skole og lurer derfor på nettstudier ved NKI. Jeg er meget interesert i tegning, interiør osv. og vurderer interiørkonsulent studiet. Har du noen tips å komme med i forhold til dette?
  Vet du om det er vanskelig å få jobb etter studiet? Og om jeg eventuelt ville stilt veldig dårlig på et eventuelt jobbintervju med nettstudieutdanning?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det:D:D

   Eg har jo ikke tatt nettstudie, så eg aner ikke hvordan det fungerer i forhold til å gå på skolen.. Eg aner ikke om en går gjennom det samme og lærer det samme. Eg vil jo tru at det er "bedre" å gå på skolen ovenfor nettstudie, men du får jo den samme utdanninga uansett.. Eg annbefaler deg hellr å ta kontakt på bloggen til www.amalieshus.blogg.no for hun holder på med dette studie nå:)

   Eg har selv ikke søkt eller jobbet som interiørkonsulent etter eg fullførte skolen, siden eg nå jobber på sjøen.. Men en gang i fremtiden vil eg starte opp for meg selv, drive en interiørbutikk, men hjemmesnekret møbler, interiør og i tillegg leige meg ut på konsulentjobber:):) det er min plan. :) Det er og mangen som jobber som kjøkken konsult,bad, boligstylist for eiendomsmeglerbyrå, osv eg har rett og slett ikke sotte meg helt inn i hva du kan jobbe som, men eg tror mulighetene er mange.

   Men hør med henne, eg veit bare hvordan studie er basert på skole og ikke nett:)

   Slett
 19. Råpent!nå ble jeg usikker på om jeg skal ha fargen sand eller marrakesh på soverommet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) du skal eg være helt ærlig så ville eg gått for sand:) eg har lyst å male om mitt soverom med sand, hehe for eg er egentlig litt lei den eg har nå:P men eg får se om eg får ånden over meg igjenn:P hehe

   Slett
 20. Hei! :) Jeg er ny leser- og jeg er mektig imponert!! :) :) Så utrolig fint, og veldig inspirerende hjem du har! :) Jeg har to spørsmål; hvor kjøper du sofa putene dine? Og hvor er vitrine skapet i fra? Har vært på jakt etter et lignende leenge, men finner ingen som faller helt i smak! :)
  -Kristina

  SvarSlett
  Svar
  1. heisann:):) Tusen takk for det, og velkommen til lindevegen:):) putene mine finner eg litt over alt, eg hater og bruke 4-500 på en pute så eg jakter på billige fine:) hehe eg har puter i fra kid, og mangen pute trekk fra ikea i enkle duse farger som hvit, grå ,beige. kremmerhuset,living:) men den vakreste puta eg har nå er den fine fine paljettputa som kommer fra www.aflekthome.no den setter virkelig preg på stuen din og vert verdt øre:):) 399,- koster den:):)

   Vitrineskapet kommer fra IKEA i merket liatrop, kjeme fint skap med utrulig mye plass i det:):)

   Slett
 21. Hei! Fantastisk fint! Du er såflink! Kan jeg spørre deg om et spm? Hva tror du om fargen hvit lin på ei stue?? Håper på svar! Mvh marianne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:):) eg sier bare mal i vei, for den er en utrulig flott farge:):)

   Slett
 22. Du er veldig flink ,husk å ikkje slite deg ut :)

  Når mannen kommer hjem må du bare nyte og kose deg :)

  SvarSlett
 23. Nydelig du har fått det! Du er så kreativ og flink :) Gøy å se forandringene du klarer å få til!
  Hvor har du kjøpt den fine lykta som henger ved tv`en?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, så hyggelig da:):)
   Lykta kjøpte eg på kid på 50 prosent og veggfeste kommer fra livng til 150:) der kan du henge den lykta du vil på:) veldig kjekk:)

   Slett
 24. Hvor har du kjøpt lysslynga? Du har et fantastisk fint hjem!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. har kjøpt den lokalt så aner ikke merket, men eg skal spørre neste gang eg er der:):)

   Slett
 25. Hei! Nydelig ble det! Er det lov å spørre hvor du har kjøpt lykten ved siden av tv`n? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det:):) ja det kan du:) lykta kjøpte eg på kid på 50 prosent:) og veggfeste kommer fra livng koster 150 men eg fikk mitt for 80:) der kan du henge den lykta du vil på:):)

   Slett
 26. Kom plutselig innpå sida di, så måtte se på bildene. Kjempe fint er d :) Skal male stua i sand nå vi også, gleder meg. :) Takk for titten :)

  SvarSlett
 27. Nydelig :-) Vi har kjøpt oss hus og er i full gang med å pusse opp stua vår før vi flytter inn :-) Vi skal og male i sand tror eg. Men lurer på hva slags gulv du har i stua di? Det var så fint :-) Mvh Lise

  SvarSlett