tirsdag 24. september 2013

Svar på spørsmålsrunde:)


Heisann alle sammen:) 

Hatt en fin dag så langt?:)           
I dag tok eg turen til byggeren for å bestille matrial til mine kommende DIY prosjekter:)
Me holder på med kjellerstuen.


Her skal eg lage salongbord,tvbenk og et vitrineskap:)
Gleder meg stort og tror det kommer til å bli bra:)
Me har og bestilt oss prosjektor, så dette blir en kosestue samtidig som en guttestue:)
Det er bare til å følge med for her sjer det mye:)


Men nok om det, eg tenkte å svare dere på spørsmåla dere sendte inn til meg, og har valgt å dele det i et eget innlegg :) 

SPRØSMÅL 

Jeg lurer på jeg, hvordan man blir så kreativ og flink som deg ;-) Syns jeg prøver og tester forskjellige stiler- og/eller interiør. Men får liksom ikke til ;)
Men det er vel derfor det er noen solstråler som deg da, som kan lage en slik smashing blogg så nettopp jeg kan få mer inspirasjon! Du er knall:)
Ha en fortsatt fin kveld i Lindevegen. Klem fra Siri :-)  

SVAR: 

Tusen takk for det:) eg aner ikke hvordan eg har blitt så kreativ, det har vel alltid ligget i meg helt siden eg var liten, men nå som åra går syns eg at eg bare blir mer og mer. 
Det er vel lidenskapen for interiør og lidenskapen for å skape noe som er hovudgrunnen for dette. 
Eg elsker det å kunne lage noe selv isteden for å bare dra korte i butikken.:) 
å få den mestringsfølelsen av at du nettopp har klart det, den er god å få.:)  

Begynn med noe som du virkelig elsker i interiøret og bygg det ut derifra., så tilslutt ender du opp med en stil som du elsker:)  
Tusen takk for fine ord fra deg:) SPØRSMÅL: 

Hei! Jeg prøvde å spørre på forrige innlegg, hva du tror om fargen hvit lin på stua? Kjenner du til den fargen? Tror du det vil bli fint..?:) håper på svar!:-) ha en nydelig kveld! Mvh Marianne 

SVAR: 

Heisann:) 
Fargen hvit lin er en nydelig farge:) Eg er veldig glad i denne fargen og har selv nå malt den nede på gjesterommet:) Den er en gråaktig/beige farge som skaper en veldig fin kontrast til det hvite men og fin mot det mørke:) Eg sider bare mal i vei, du kommer ikke til å angre:) 


her kan du se fargn hvit lin:)


SPØRSMÅL: 

Du er SYKT flink med interiør, og skulle ønske stua mi så ut som din :) Elsker alle prosjektene dine, så kanskje du kan legge ut et innlegg med trinn-for-trinn, der du viser f.eks. hvordan du går frem når du skal ommøblere stua, fargesammensetning, snekre sammen et møbel, vedlikehold av uteplassen og andre møbler etc? Og ja, du hadde en nydelig hvit stige på badet i ett av dine forrige innlegg for kjempe lenge siden. Husker du hvor du fikk tak i den ifra? Eller kanskje lagde du den selv? :)Hva er dine andre hobbyer/interesser ved siden av interiør? Jobber du som interiørkonsulent? 


Lykke til videre i det flotte huset deres :)   


SVAR: 

Først og fremst, tusen takk for fine ord, så hyggelig å høre:) 
Her har du mangen gode ideer eg kan ta i bruk til blogg innlegg, er kjekt å høre hva dere ønsker å se her inne så takk for tips:) Dette er virkelig noe eg skal ta i bruk:)  
Eg kjøpte stigen på living, men nå som dei har 50 prosent på KID så kan du se om du ikke får tak i en der:) 

Eg har ikke så mangen hobbyer uten om interiør, snikkring og så syns eg det er veldig kjekt å sy litt:)Før i tiden elsket eg å tegne/male så kansje eg må begynne med et og igjenn:) Så det er det som er mine hobbyer! eg elsker å kunne være kreativ og skape noe selv. 

Eg jobber ikke som interiørkonsulent enda, men det er en drøm eg SKAL begynne med.:) Fortiden og dei siste 3 åra har eg jobbet i pappa sitt firma som fisker. Litt utradisjonell jobb men veldig spennende:) En får virkelig oppleve mye og en må tåle det å bli sliten,skitten og utmattet.

Ikke den ulitamte kvinnejobben, er virkelig en jobb for menn, mye slit og tung jobb, men derfor er eg litt stolt av å håntrere dette og viser at eg er en jente som kan litt av hvert:)


SPØRSMÅL: Jeg lurer på hvor du får inspirasjon fra? 
Og hva er det beste verktøyet du har når du holder på å lage ting? 
Åssen maling bruker du når du maler møblene du har laget? Må til slutt bare si at jeg elsker bloggen din:) 


SVAR: 

Hmm, eg er ikke av den typen som kjøper interiørblader, litt når eg er på jobb for å ha noe å lese i:) 
Eg får rett og slett den meste innspirasjonen fra meg selv. Eg får plutselig bare ideer opp i hode mitt av å bare tenke. hehe det er veldig vanskelig å forklare, men eg tenker hele tiden kreativt. Mye av min innspirasjon skaper eg selv i garagen når eg holder på med ting, sitte og ser og tenker, kansje denne kan bli slik eller slik, og så prøver eg meg frem:) 
Eg blir jo veldig innspirert på nett og da, me alle flotte bilder som ligger ute:) 

Mitt beste verktøy må være gjæresaga mi.:) Den er virkelig gull vert i mine dIY prosjekter:) virkelig en innvistering:) 

Når eg maler møbler så blir det litt slik at "man tager det man haver" for etter som tider går så danner du deg et lite "lager" med maling. Men det går i lady supreme,bengalakk og shipolin maling:)  

SPØRSMÅL: 

vil du anbefale fargen sand eller marrakesh på soverom?
skal male veggen fra gul til en av disse,må jeg grunne rommet først? 


SVAR: 

Hmm det er jo to ulike farger som vil skape to ulike stemmninger. 
Sand er jo en mye lysere farge, men vil og skape en lun stemmning:) 
Marrakesh er og en nydelig farge men igjenn mye mørkere. 
Så her har du funnet to fantastiske farger men det er vanskelig for meg å si hva du skal male med:) 

Det kommer og ann på hvor stort rommet ditt er, hvor mye lys får du inn osv.. Men igjenn, begge fargene er nydelige:) 


Marrakesh 


Fargen Sand


SPØRSMÅL: 

-Hvor gammel er du og kjæresten din?
-Har dere lyst på barn, når?
-Hvor lenge har dere vært sammen?
- Når har du tenk til å begynne å jobbe med interiør?
- tror du dere kommer til å bo i huset deres for alltid, eller bygge selv en gang?SVAR: 

-Eg er en 89 modell å er 24 år og min kjære er 88 modell og 24:) Han har bursdag i desember og eg februar så det er bare 2 mnd mellom oss:)  -Me har veldig lyst på barn,men ikke noe me "stresser" med. Me er fortsatt unge, og har alltid hatt lyst til å ha hus og heim klart for å få et barn. Få unna dei "dyre" kostnadene slik at en kan fokusere på barnet:) Men me gleder oss masse til det er vår tur:) 

-Me traff hverandre mars 2008 så me har vert sammen i over 5 år:) i 2010 gikk han ned på kne og me har vert forlovet i 3 år. (håper på å gifte meg snart,hihi)  

-Eg har tenkt å jobbe med fiske frem til eg blir gravid, for eg kan ikke fortsette i den jobben etter barn er kommet til verden.:) Da vil eg bruke min permisjonstid til å finne ut hva eg skal gjøre etter fedig permisjon. Eg har mangen tanker i hode så eg må bare tørre å realisere og feile om det skulle bli slik:)  

-Det er vanskelig å si. Me har alltid hatt en stor drøm om å bygge selv, men da dette huset kom for salg så tenkte me med en gang litt økonomisk. å bygge et hus i dag er uendelig dyrt, og noe me er opptatt av er å ikke "bo seg i hel" men fortsatt ha et fint liv og leve godt:) Så planen er å skape dette hjemme til vårt drømme hjem og håper me bur her livet ut:)   

Me gjorde rett og slett et kupp ved å kjøpe dette huset:)
SPØRSMÅL: 

Har planer om å male soverommet. Fargene i leiligeten går for tiden i grått, hvitt, sølv og lilla. Har fargen sans på veggene nå. Ønsker en mørkere, eller mer begahelig farge på soverommet. Forslag som du tror kan passe? Hva med Kalkgrå? (ser du har benyttet denne en del).  

SVAR: 

Da annbefaler eg deg absolutt kalkgrå:) Den er en nydelig flott frage som passr veldig godt til både hvitt og mørkt interiør. Eg er veldig glad i den fargen der:)så mal i vei:) 


Dette er fargen kalkgrå:) 


SPØRSØRSMÅL: 

   Hei, hei! 

Kjempefin og inspirerende blogg du har! Liker stilen din, og at du er så selvhjulpen :-) Har du et råd til meg? jeg har malt stue, kjøkkenet og en gang (åpen løsning) i fargen skumring. Ser at bomull blir veldig gul mot skumringen, og har malt lister i klassisk hvit. Jeg er redd det skal bli for kaldt, har du noen forslag til hva jeg kan gjøre med interiøret, farger osv for å få litt varme (uten at skumringen blir blå)? Hilsen Marianne 


SVAR: 

Tusen takk for fine ord:):)  

Heisann. For å vare opp interiøret ditt er det mye du kan gjøre:) Det er nemlig ikke så mye som skal til. 
Er du glad i rotting? tilsett gjerne det i interiøret ditt. Korger til å ha pledd i, korger til å ha blomsteri eller rottingbrett til å ha lysestaker osv på:) 
Kjøp deg tekstiler, pynteputer,pledd,gadriner som er av et grovere stoff, td lin? 
Fyll sofaen din med deilige puter i kabelstrikk,paljetter,lin.pesls. da vil du virkelig skape en herlig og lun stemmning. Tenk hele tiden at du vil ha det koselig og at du bare vil krype opp i sofaen din og bli der:) 
Det er nå 50 prosent på KID der kan du finne deg flotte pledd,pels og puter:) Kjøp deg flotte store blomster,lyslenker lykter, dette er virkelig tiden for å skape en herlig høststemning innendørs:) 

Håper det er noen tips til deg her, om ikke så spør meg gjene igjenn:) 

SPØRSMÅL: 

hei:) elsker stilen din, kjempe sjalu på huse ditt!:) i mitt hus har vi mye grått, men har lyst å få det litt varmere i stuen. kan jeg kombinere beige og grått? :) 


SVAR: 

Heisann:) Tusen takk må eg få si først:) 

Du kan absolutt varme det opp med å bruke beige ja. Eg elsker den komboen der, hvitt,beige og grått. Syns det er nydelige farger sammen og skaper en rolig og herlig harmoni i ditt interiør:) så kjør på sier eg til deg:) 


Her har eg brukt grått,beige og hvitt:)SPØRSMÅL: 

Hei. Jeg lurer på hvor du har kjøpt knottene på tvbordet ditt? Jeg finner ikke slike noen plass. 
Fantastisk fint hjem du har og er utrolig imponert over hvor flink og kreativ du er!!!:-)SVAR: 
Hei:)  Knottene kjøpte eg på MEKK og betalte 40 kr pr stk. Du kan sikkert finne dei her over alt og der vil pris variere. Men eg kan se for meg at biltema har og sikkert rimlige slike eller jula?:) 
Se der du:)  
Takk for dine fine ord:) 


SPØRSMÅL: 

Jeg lurer på åssen farge har du i taket? Hvis du feks har kritthvit i taket, vil ikke den bomull fargen du har på veggen se gul ut i forhold? Når man velger en hvitfarge på veggene burde den da være i samme hvit farge som taket? Hva mener du ? Jeg stoler på ditt ord da jeg er igang med oppussing og ikke har peil selv :O 

SVAR:

Heisann:) 
Her i stuen er det et lutet paneltak så det er ikke hvitt.:) Men jo det er sant som du sier at om du maler kritthvitt i taket vil bomull se gul ut. 
Bomull er ikke en veldig "hvit" farge, men en varmere hvitfarge. Eg malte den rett og slett fordi alle lister og slikt er i den fargen og ta må en ta litt hensyn til det:) 

Men ja eg ville absolutt malt samme hvitfarge på vegg,lister og tak, en vil jo ikke at noe skal se gulv ut, så her er det viktig å tenke seg litt om før en maler:) 


Vil du ha litt kontrast mellom vegg og lister kan du heller kjøre en annen glansgrad på listene:) 

Takk for at du stoler på meg og lykke til med oppussingen:) 

SPØRSMÅL: 

Hei igjen Silje
Først må jeg si at klokka og speilet du har laga blei knallfint!!du er så flink og kreativ,og jeg digger stilen din 
Jeg lurte på om di kunne gi meg noe tips.jeg har et loft som SKA males,det er furu tak,furu vegger,furu dører og furu gulv og jeg er SÅ lei av det nå!!!!har du noen tips til farger og hva jeg kan gjøre med gulvet?jeg har hamptau til listverk og det tenker jeg og beholdeblir superglad for tips!!!på forhånd 1000 takk!!Mvh Kristina  


SVAR:

Heisann kristina:)  

Eg ville tatt og malt taket hvitt, veggene i en god og lun farge som skaper kontrast med tak og lister:) 
Sand og hvit lin er to farger eg liker veldig godt nå:) 
Dørene ville og eg malt hvite samme farge som taket:) 
Gulvet er sikkert veldig fint og kansje det hadde vert en idee og pusset det ned for å så beise det? hvitt men samtidig så vil du se trestrukturen igjennom?:) 

Det er noen ideer eg fikk nå, om du lurer på noe mer så spør meg gjerne:) 


SPØRSMÅL: 

Hei! Jeg følger deg og er blitt så inspirert at jeg kjøpte et furumøbel idag. Hadde blitt utrolig lykkelig om du ville sett bildet av den og fortalt meg hva du hadde gjort med den! :-) Hilsen Yvonne 

SVAR: 

Heisann:) 

Så hyggelig da, og ikke minst kjekt å høre at du har blitt innspirert:) 
Send meg gjerne bilde av ditt møbel så skal eg se på det:):) 

SPØRSMÅL: 


Hei!
Du er bare helt fantastisk flink!! Jeg har, i likhet med flere her, blitt så inspirert at jeg har begynt å pusse opp tvskjenken min selv. Skal male den hvit og beise toppen med drivved. Ble rett og slett superinspirert av deg! 
Derfor lurer jeg på, angående drivved-beisen. Pleier du å ta ett eller to strøk med den? Hva har du eksempelvis gjort på tvskjenken din og konsollbordet? Og hvor bruker du å kjøpe lister når du skal ha det til møbler, eks. nattbordene dine?Hadde satt stooor pris på svar! Gleder meg til å følge deg videre! :) 


SVAR: 

Heisann:):) Tusen takk for dine fantastiske ord:) så utrulig gøy å lese slik fine kommentarer:):) 
Når eg beiser så tar eg ett og ett strøk om gangen slik at eg kan se hvor moørkt det blir. For fargen varierer veldig etter hvilke matrial som er brukt.:) Eg tror eg har 2 strøk på min, eg tar det alltid litt på gefylen, stopper når eg har fått ønsket farge:) listene kjøpte eg på byggvarehandler som byggeren. der kjøper eg umalte lister, siden eg skal male og styre på selv:) der kan du velge og vrake i hvilken lister du vil, husk å ta lister med flate kanter på, slik at du får presset det opp slik som eg har gjort på tv benken:):) husker ikke om det er gulvlister eller dørlister eg har brukt.:P men det spør du bare om:) Masse lykke til med oppussingen din:) spør igjenn om det er mer du lurer på:) 


Da tror eg at eg skal ha svart på dei fleste spørsmåla:) 
Håper dere fikk svar på det dere lurte på:) 

Da får eg komme meg ut i garagen og begynne på mine 3 DIY som er i gang:) 

Ønsker dere alle som titter innom en flott dag videre:) 

blogges da dere 

<3 <3 <3


50 kommentarer:

 1. Så mange flotte bilder :) Gleder meg til og se bordet du skal lage.
  Ha en fin kveld videre :)

  SvarSlett
 2. Hei, Silje!
  Lurte på hvor de "lyskulene" som du har hengt på den døren er fra i dette innlegget http://www.lindevegen.no/2013/09/ny-malt-stue.html#comment-form, lett etter sånne overalt!
  Også en annen ting. Tenkte jeg skulle male kjøkkenstolene våre i en eller annen lys grå farge. Har så utrolig mye hvitt i leiligheten, så tror virkelig det vil gjøre seg. Har du noen forslag på fine lysegrå farger til interiør?

  SvarSlett
 3. Hei. Kjempefin blogg du har:) Eg skal mala hallen min i fargen kalkgrå. Den fargen vil gå opp halve trappa til loftstova som eg har veldig lyst å mala i fargen marrakesh. Dvs at halve veggen i trappa blir kalkgrå og den andre delen i marrakesh. Trur du det blir veldig kræsj el går dei fargane fint i lag? Har kun sett begge fargane på bilder så er usikker på korleis det vil bli.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann:) der er eg litt usikker, for det er 2 ulike farger, eg ville tatt en tur i maleforetning og hørt vilken brekk koder som er i begge fargene og spør om dei synes dei går sammen, :) om ikke må du bare prøve deg frem med å kjøpe en pørveboks til 100 lapp:):)

   Slett
 4. Hei. så fint dere får det:) finfint hus:) gleder meg til å bli ferdig med ute områpdet vårt så jeg å kan begynne å pusle med små prosjekter igjen ;)

  SvarSlett
 5. Hei . KJEMPEFIN blogg du har , får masse inspirasjon. Eg lurte på ka "maling" du bruker for å få den "rekved" fargen ?? Navn og eventuelt nummer :) Gleder meg til å følle deg og prosjekta dine framover :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann:)

   Tusen takk for det:) eg bruker lady interiør beis i fargen drivved:) så spør etter det du:)
   Så gøy du gleder deg med meg:)

   Slett
 6. Hei! Jeg lurer veldig på hvilken farge det er du har på toppen av det selvlagede tv-bordet, konsollbordet og nattbordet ditt? Er det samme farge? Finnes det en fargekode? Hva sier jeg i malebutikken? ;p

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann:):) jepp det er samme farge:) i malerbutikken sier du at du vil ha 1 liter med lady interiørbeis i fargen drivved:)

   Slett
 7. There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in features also. Information Information Information

  SvarSlett
 8. For a few, they even prompt to the way of chapter 11, which is a waste on time and ventures also, loss of occupations by its representatives. This exclusive happens if the business is not doing great in light of absence of money related guide. Car Title Loans Chicago

  SvarSlett