torsdag 31. januar 2013

Hvordan eg laget Himmelseng-oppskrift

  

Heisann alle sammen:) 

Uff herregud for en dårlig blogger eg er, men eg sliter med å finne på noe og bloggo om! Eg blogger bare om interiør og hva eg gjør så noe hverdagsblogger er ikke eg! Men det kommer jo innlegg i ny og ne:P hehe 

Håper eg finner tilbake blogglysten min! Og er det noe dere vil eg skal blogge om så tips meg gjerne i kommentarfeltet:) 

Først vil eg takke for alle dei flotte kommentarene eg fikk på soverommet mitt! Tusen takk, er utrulig rørende å lese, det skal dere vite:) 

Siden det har kommet inn mangen spørsmål om hvordan eg har laget denne himmelsenga, tenkte eg å dele dette med dere:) 

Eg har helt siden eg var liten jente ønsket meg himmelseng! En skikkelig himmelseng som går rundt hele senga og ikke bare over sengegavelen:) Eg fant ingen som kunne tilfredstille mine krav og da var det bare til å ta saken i egne hender.! Eg fant ut at eg kunne bruke gardinstenger men hva skulle eg feste dei med? 

Var inne på tanken på kätting, men det ville jo ikke sett bra ut! Eg ville det skulle være pent! 

En tur innom byggeren fant eg noen fester som ville passe perfekt, og det ville gi et pent utrykk, nesten som om det skulle være slik:) 


Her er feste eg fant! Dette er egentlig fester som hører til langlo garderobeløsning som byggeren har.! 
Eg kjøpte 5 slike og 2 "veggfester" som eg kaller di. Det er fester som en henger garderobestanga i! 


Eg legger ved noen bilder,forklaring og handleleiste til dere:):) 


Visere dere et FØR og ETTER bilde! 

Dette var før eg fikk opp himmelsenga. Rommet er pent slik som dette, men følte det manglet noen:)


ETTER:)
Annbefaler dere å lage en slik om dere føler rommet deres ikke er intimt og koselig!Denne himmelsenga setter virkelig prikken over i`n og rommet blir bare så innbydende:) 
Kansje du har et stort rom du ikke klarer helt og møblere, da er kansje dette løsningen for det?:) 

HANDLELISTE: 

  • 3 stk gardinstenger i lengde 120-210 KID interiør
  • 2 Stk "hjørner" slik at du får 90 grades vinkel på gardinstengene - KID interiør 
  • 5 stk "takfester" fra Byggeren  
  • 2 stk "veggfester" fra Byggeren
  • 4 stk gardinlengder. Velg med knytting i toppen- KID interiør(AGNES-lengde 220)
  • 5 meter med slikeband, her kan du bruke hva du ønsker, er til å knytte gardinene opp mott veggen og i hjørnene på enden av senga:) SLIK GJØR DU:

Mål opp slik at "veggfesta" treffer rett i ytterkant av senga,slik at gardinene faller fint på siden.
Fest to "takfester" på hver langside av senga. Mål opp slik at det blir lik avstand på begge sider. Pass på å ikke fest "takfesta" for lang ut på stanga, prøv å samle dei mer på midten slik at du får plass til å henge opp gardinene! Det siste "takfeste" fester du enden på senga, slik at det blir 2 på hver langside og en i fotenden på senga.
Når du har gjort dette så legger du gardinstengene inni "takfesta" inni den sirkelen. Deretter fester du sei i "veggfesta" og skrur fast. 
Sett på "hjørna" slik at du får 90 grades vinkel. 
Når "stamma" av senga er oppe kan du henge opp gardinene! Knytt dei slik at du kan runde dei av i hjørnet. Ta silkeband og klipp opp passlig lengder og knytt dei fint sammen opp i hjørnene og opp mot veggen.:)  

Er ikke så flink til og forklare men dere forstår sikkert, spør meg gjerne om du skulle lure på noe:)


Så slik har eg laget min DIY himmelseng. Om en bare er litt kreativ så er det jammen meg mye en kan få til:) 

Eg skal snart vise dere gangen, men den er helt tom. Skal få laget speilet og litt slikt i måren så håper å få vise dere snart:) 

Men eg vil ønske dere alle en flott kveld videre:) 

klemmer fra 
torsdag 24. januar 2013

Det hadde blitt så fint!


Hei og God kveld alle sammen:):) 

Dagen i dag har bare flydd av sted! har ikke fått gjort noe av det eg hadde tenkt til, fant ikke energien eller kreativiteten til noe i dag, så eg håper det kommer snikende på i måren! 
Har så enorm gangsperr med hoftene i dag. Eg og min kjære tok oss ein romantisk tur på isen i går. og det var knall kjekt! Trodde ikke eg skulle klare å gå siden sist eg stod var da eg var 16 år:P Men det gikk overraskende bra:) Me gikk ganske langt og lenge, kappløp hadde me og, hehe litt konkurranse er jo bare gøy da! han hadde problemer med å ta meg igjenn skal eg si dere. hehe 

Men eg har jo snakket en del om at eg vil skifte gulv, og har vert på jakt etter nytt!
Eg lurte en stund på IKEA gulv, siden det koster ingenting, men har både blitt frarådet og annbefalt det gulvet.! Eg setter meg selv litt skeptisk til det. 
Det hadde jo bare kostet med 3500 kr for gulv i hele stuen med det, så eg skal si det at det er ganske fristende:) 

Men her hjemme fant eg et gulv eg falt for med en gang! det har en rolig beige/grå farge og skøytene vises ikke så godt! Eg fikk lånt med meg to lengder hjem for å se hvordan det passet inn her hos meg! Og for å "friste" min kjære med hvor fint det hadde vert:) hehe 

Eg har sagt til han at eg kan betale alt selv, ingen problem! 

Eg skal dele noen bilder med dere, men det blei ikke så bra, for det blinket et rød batteri på skjermen så fikk tatt noen for det blei svart skjerm:)  

                      MED NYTT GULV                                                DET EKSISTERENDE
  
                              


Bare se hvor fint det hadde blitt med nytt gulv da dere? Ikke så gode bilder men hadde bare sekunder på meg i dag!


Var det ikke fint da?:)  en nydlig rolig farge syns eg! Er et laminat gulv til 249,- kvm litt dyrer enn det eg hadde sett for meg, men det kommer vel på 9000,- med alt utstyr, ikke så ille det da? 


Her kan dere se hvor gult/rødt/orange gulvet mitt er i dag! fysj 
Fortsatt like glad i mitt DIY møbel:) 

Eg vil takke dere alle som titter innom min blogg! Tusen takk 
I går viste sidevisningene på nesten 12 000, WOW lurte fælt på hva som hadde sjedd, eg er vant med mine 2500-3000! Det viste seg at bloggen min hadde blitt linket på facebook siden til interiørtips og innspirasjon til hjemmet, så morro da:) 

Eg vil ønske dere alle en flott kveld videre:) 

klemmer fra 

tirsdag 22. januar 2013

Me pusser opp!


GANGEN 

Endelig skal eg bli kvitt det grufulle gulvet som dei tidligere eigerene har lagt her. Det var et gulv som skulle ligne på "fliser" Dei var grå med skjolder i. Det såg rett og slett ut som eg hadde innvitert alle ungene i nabolaget. Bedd dei om å trampe i semet og deretter trampe på gulvet. Hjelpes! Det har faktisk irritert meg så lenge at det skal bli så godt å få lagt dei nye flotte flisene:) 

Her er noen før bilder av den "stygge" gangen min:)Her kan dere se hva eg mener med gulvet! Fysj


Listene blei revet ned, gulvet opp og malingspannet blei hentet frem:) 

Den nye fargen blei Kalkgrå.
                  FØR                             ETTER
                                  -HVITLIN                                                            -KALKGRÅ
               

Blei jo så mye finere med den nye fargen:) Den flotte kontrasten mellom vegg og lister, noe eg elsker:)


Eg blei aldri helt fornøyd med fargen hvit lin her i gangen min!

Er 2 DIY prosjekter som skal inn i den nye gangen! følg med videre for å se hva eg har funnet på nå:P hehe 


Her er dei nye fine flisene mine:) Dei har en naturlig fin overflate og IKKE noe annen farge eller skjolder.! Takk gud for det! 

Dei er grå, men dei går over i en mer varm farge. Ofte syns eg grå fliser har for mye blått i seg og da gir så fort et kaldt utrykk! Eg er en person som elsker lune gode frager og vil at hjemme mitt skal være innbydende og det viktigste av alt KOSLEIG:)


Se så fine dei er opp i mot veggfargen da?:) Nei du og du eg gleder meg virkelig til me skal legge flisene, noe eg håper blir i måren, for huset ser jammen ikke ut nå. Alt som stod her ute ligger nå i stuen og det klikker snart for meg:P hehe  

I dag fant eg og et gulv eg likte så godt og vil legge i stuen! kom hjem til min kjære og fortelte det. Han er ikke noe sammarbeidsvillig når det kommer til gulvskifting:P Eg har sagt eg skal betale alt selv og:) Så eg spør dere interiørdamer. Hvordan i all verden klarer dere og overtale kjæresten deres til oppussing  og prosjekter. ??Han min er alltid den som "stopper" meg, hehe litt skeptisk til meg tror eg, for eg har mangen rare ideer som diverre aldri får komme til "verden" en dag skal eg og få det til:)  

Gleder meg til å vise dere resultatet av gangen når den tid er inne:) 

Ønsker dere alle en flott kveld videre:) 
 klemmer fra 

mandag 21. januar 2013

Et lite tips:)

 

Hei alle sammen:) 

Først vil eg takke for alle dei flotte orda dere har laget igjenn etter innlegget av soverommet mitt:) Tusen takk, det er utrulig rørende og innspirerende og lese, og prøver så godt eg kan å svare alle:) Syns det er så viktig å svare leserene i kommentarfelte:)  

Men eg tenkte eg skulle komme med et lite tips til dere:) 

Denne helgen har bare flydd avsted:) Siden eg har hatt så mye sykdom i huset har eg ikke kunnet kost meg med noe godt i glaset på en lang periode! Det var uendelig godt å samle en hel gjeng og ha det gøy sammen!  

Det var vorspiel i lindevegen og var vel 15 stk på det meste:) Utrulig kjekk kveld i lag med fine jenter og kjekke gutter:) 


Meg og 4 fine jenter:)  

Hver helg bli husvaken tatt grundig her i lindevegen! Eg ser det er fler og fler som kjøper dyre såper i merket Durance!  Eg er ikke den personen som får meg til å kjøpe slikt, ikke enda hvertfall:) 

Eg har en annen metode når eg tar fem vaskebøtta:) Eg bruker 1 kork med skyllemiddel i en 10 liters bøtte:) Det dufter helt fantastisk:) Ikke bare dufter det godt men du får en fin "glans" der du har vasket og det skal vist gjøre slik at støvet ikke "fester" seg like fort:)  

Eg er avhengig av det! og bruker softlan outdoor..(blå) Så dropp dyre vaksemiddel og bruk heller litt skyllemiddel, du har du jo allerede i hus:) Bruker det da bare til å tørke støv ikke vaske gulv, da blir dei så glatte!  

Har et annet tips til dere og! Når du skal vaske speil,vindu,glass så kan det ofte komme skjolder og det er da ikke fint:) Ta 1 liter varmt vann 3-4 korker med eddik. 
ta en fille i eddik-vannet og så tørk av der du måtte ønske. Ta så å tørk av igjenn med en tørr fille eller litt papir for å se deretter gnikke med et kaffi filter:) Det blir helt gullende rent og får ikke en skjolde:) Helt supert og vaske vinduene dine med og:)  

Litt husmorstips i fra meg i dag:) 

me blogges senere da:) 

klemmer fra 


torsdag 17. januar 2013

The Master bedroom


Heisann alle sammen:):) 

Uff det blei en tid mellom innleggene her gitt! putt putt  

Dei fleste har jo sett soverommet mitt. Men i det siste har det kommet noen nytt der inne:) 
En hylle på veggen, speil nattbordslamper, gardiner, ja:) 

Er det et rom eg virkelig elsker her i huset må det være soverommet mitt! Det er så lun å behagelig og har en vakker stemmning:) 
Angrer ikke et sekund på at eg malte rommet med muskatnøtt! Rommet blei virkelig ikke til å kjenne igjenn etter 2 strøk med maling!  

Bare se selv da!


Ikke se på rote i senga! da alt blei lagt oppi når det var tid for maling,Har ikke bedre før bilde! 
Men ingen tvil at maling gjør underverk:)Hyllen er kommet opp på veggen! Den låg jo bare i boden å støvet ned, men eg må si den blei da virkelig fin her inn da!


Speil er kommet opp på veggen! dette hadde eg i gangen før, men der skal et nytt DIY komme opp! Men speilet passer jo perfekt her inne.!


Gardinene kommer fra IKEA, super fine og tykke! Har heng opp blonde gardiner innerst, syns det er så fint med dobbelt opp med gardiner:)


Dette "bordet" som er komt over senga er noe min kjære absolutt skulla ha! hehe han må da få bestemme noe, selv om eg var veldig i tvil! Men det funket fint det og blei da ikke så verst:) Dette er på hjul så kan føre det att og frem, super fint og bruke når du ligger på dataen på senga da:)  

Eg venter enda på at min kjære skal komme med frukost på senga! hehe "lysekrona" har eg veldig lyst å bytte ut med noe litt mer "ekslusivt" men det er ikke noe eg stresser med:)


Her er et bedre bilde av det NYDLIGE speilet mitt! dette kjøpte eg på buketten for noen år tilbake, og dere det kostet faktisk rett under 1000 lappen:):) Ja eg har roser på soverommet! hehe Elsker å kunne komme inn på soverommet slik som dette (nesten) hver eneste dag! er litt nøyen på å re opp senga, for det er jo fantastisk å komme inn her og legge seg!  

Det er og så deilig å ikke ha klær og garderobeskap her inne! slipper det rote. Annbefaler alle som har mulighet for å kunne ha dette i et annet rom om å gjøre det. 


Seng og nattbord er fra IKEA i merket BIRKELAND! Bildene over er kjøpt lokalt, så aner ikke hvor dere kan finne slike, diverre! for dei er super fine:)


Helt siden eg var liten har eg drømt om HIMMELSENG! Og det skulle eg nemlig realisere, Eg grubblet langt og lenge og fant ikke noe som eg likte.Dei fleste gar bare "himmelseng" som en fester over sengegavel men eg ville ha rundt det hele.! Da er det ikke noe annet enn å ta saken i egne hender. Gardinstenger ,litt garderobefester,silkeband og 4 gardinelengder fikk eg min helt enegen DIY himmelseng, og resultatet kunne ikke blitt bedre:):) Her sover eg godt,nesten all for godt:)Ikke ver redd for å sette litt farge på veggene! Og er du en av di som nedprioviterer soverommet? Sett i gang og puss opp, det er så godt å legge seg i et Fint rom! Me bruker tross alt mye tid på dette rommet:)


Håper dette er innspirasjon for deg:)

Tusen takk for alle dei flotte kommentarene dere legger igjenn her hos meg:) Det er jo så rørende å lese:)  Eg er helt sjokkert over hvor mangen som er innom min lille blogg! Sidevisningene er snart på 
300 000 på under 1 år? Wow sier eg, så nok en gang, Tusen takk<3 

Snart tid for en Give Away tenker eg:)  

Ønsker dere alle en flott Kveld/natt/dag :) 

klemmer fra  


fredag 11. januar 2013

DIY-Mitt nye favoritt møbel

God fredags kveld dere:) 

I dag fikk eg tid til å være litt kreativ igjenn, og det var så utrulig godt! 
Eg har ikke hatt krefter eller energi til det i det siste, då det var kjekt å få kunne gjøre dette igjenn! 
Eg sa til dere at den fine gamle kassen min i stuen skulle få seg en liten makeover:) 

Så det er det eg har gjort i dag:) 

Og dere resultatet blei så strålende bra, herregud den blei råtøff! 
At eg ikke har gjort dette før:) 

FØR:
ETTER <3SETØFF den blei da dere:) kult kult kult:) 
Mitt nye favoritt møbel
og ingen andre har lik som meg:)Unik i mine øyner, og eg er stolt av å ha laget dørene selv:) hehe 


Litt usikker om eg skal beholde tau "handtakene" på sidene på kassen, så eg må se det litt ann! Litt dumt og ta dei vekk og, for det er slik kassen opprinnlig er:)


eg har brukt drivved planker eg fant i hardanger når me var på brissling fiske:) Litt vanskelig å jobbe med siden alle har sine egne former, farger og tykkelser, men eg syns eg klarte meg bra eg:) Skulle egentlig brukt gjæresaga mi, slik at eg kunne få fine vinkler, men den var ikke her og eg måtte bare lage det nå! hehe


Den passa perfekt her hjemme hos meg:) 


Nye lamper har eg og kjøpt meg:) Dei eg viste hin dagen fant sin plass på soverommet der dei skulle opprinnlig være! Dei nye er litt høyere så passet veldig bra her inne:)

Lampe foten er fra Møbelringen og kostet 600 (og noe) skjermen hadde eg fra før:)Eg elsker den rett og slett! 


Må til med litt kutting til før den er perfekt, men det blei så kaldt ute at eg bare måtte løpe inn og se hvordan det blei, litt over ivrig kansje?:P

nei nå er det tid for litt mat:) 

Eg ønsker dere alle eg flott kveld videre:) 

klemmer fra 

torsdag 10. januar 2013

Kjøkken- nye handtak!


God kveld alle sammen:) 

Ja dere skal få en liten titt på kjøkkenet i dag:) 

Me kjøpte dette huset brukt så eg har ikke fått valgt noe som helst i hele huset (kjedelig) men det kommer nok en dag for meg og:) 
Egentlig ville eg hatt byttet ut mye her, men HALLO en må jo ha litt sun fornuft og da.! Kjøkkenet er ikke mer en 4-5 år gammelt. og ganske kostbare matrialer er brukt her. Flisene under overskapene koster jo 700 kvm Benke platen er i marmor og tror den kostet 60 000 å legge. Flisene på gulvet er og kostabare.  Men dette skal eg klare og leve med! kjøkkenet er for all del ikke stygt men bare ikke helt meg:) litt unkarpreg over det og det kommer vel ikke som et sjokk at min kjære likser kjøkkenet VELDIG godt

Drømmer om et STORT kjøkken!  

Men noe har eg byttet ut her og det er knottene på skapdørene! Eg liker ikke når det er knotter på skapdørene, ser litt simpelt ut syns eg! Så når eg var på IKEA da kjøpte eg nye handtak:) 
Tenger ikke koste så mye for å få det fint:)

Slik var det før, litt vanskelig å se men dere ser det!ETTER


Sofaen min den kommer fra Møbleringen og heter eazy maxi mondul i fargen carrera beige den kostet 14 999,-  Denne kommer ikke til å bli byttet ut før den er så slitt at den må:) for eg ELSKER nemlig sofaen min:)


Her er dei nye handtaka kommet opp. Kjøkkenet blei jo så mye penere syns eg:) 


Det er to "vitrinedører" på kjøkkenet, men dei skapa som er der nå liker eg ikke i det hele tatt. Hva er vitsen med vitrinedører om en ikke kan se gjennom glasset? Dei vil eg  bytte ut, og håper eg kan finne noen dører på IKEA som passer noe lunde til mitt kjøkken! Eg var og hørte hva det kostet for dører til kjøkkenet, og da kostet det 1800 pr dør! Og det gidder eg ikke bruke penger på! hehe Eg er litt gniten og ser du:P  
Har vel det etter min far! Han har et fint "motto" han alltid sier til meg!

Den som kjøper alt ein ser, må grine mens dei andre ler! hehe


Hyllene på vegger er kjøpt lokalt! Men er i merket ON DESIGN en kan finne noen lignende på skeidar  og perfect home:)


Lampen kommer fra living og kostet 1500:) Denne har eg plan om å skifte ut med to industrilamper.! Og denne tror eg rett og slett eg flytter ned i garderoben, for den er så godt lys i:)Eg er en av di som HATER og proppe kjøkken benken med masse ting! Det er jo bare iveien og alt kan ikke bare være flott og se på, En må jo ikke glemme at på et kjøkken skal det jo være praktisk og:)


Lista som flisene på veggen, den skal MALES, den har irritert meg leneg og nå er tiden inne for å få den hvit:) Stolene mine kommer fra bohus og heter MODENA 


Blei det ikke fint da med nye handtak?:) 

Ønsker dere alle en kveld videre:) 

Tusen takk for at dere titter innom min blogg, det betyr såå mye for meg:) 

klemmer fra